Šport > Nogomet
13 ogledov

Spopad za Štajersko

Mariborova "bolnišnica" se počasi krči, kljub temu pa sta pred potjo na Ptuj vpr Žurnal24 main
V PrviLigi Telekom bo na Ptuju v soboto na sporedu lokalni derbi med domačo Labod Dravo in vodilnimi Mariborčani. V Domžale prihaja Celje s Slavišo Stojanovićem.
Ptuj, najstarejše slovensko mesto, že dolgo ni bil deležen tolikšnega nogometnega veselja kot dandanes. Njegova Labod Drava se še vedno zelo dobro drži na četrtem mestu, zdaj pa so še drugič letos na vrsti mariborski sosedje.
 

Pavlovič vprašljiv

Maribor je imel prejšnja kola kar nekaj težav s poškodbami, zdaj pa se stanje počasi izboljšuje. Zoran Pavlovič je po rahli poškodbi ramena v prejšnjem kolu že dvakrat treniral in bo morda že pripravljen, vprašljiv pa je tudi Nilton. Dejan Mezga, Dejan Školnik in David Bunderla že dlje trenirajo s polno paro, medtem ko Lubomirja Kubice še dolgo ne bo v kadru.

Motivacije ne manjka
Na zadnjih desetih medsebojnih ligaških obračunih so bili uspešnejši vijoličasti, ki so slavili petkrat, medtem ko so jih kurenti porazili le enkrat. Ljubinko Drulović je v mestu, kamor si zima ne upa pokukati, opravil dobro delo. "Liga je zelo izenačena, brez večjih razlik. Po navadi zmaga tisti, ki ima več sreče," je za naš časnik dejal nekdanji nogometaš Partizana in Benfice ter dodal: "Moji igralci bodo veliko bolj motivirani proti Mariboru, oni so tu največja ekipa." Maribor je dolgo lovil vodilne Domžale, v prejšnjem kolu pa jih je preskočil. Dejstvo, da je lažje loviti kot braniti, pozna tudi strateg vijoličastih Darko Milanič: "V vsakem primeru je bolje braniti, saj to pomeni, da si na prvem mestu. Kaj je težje oziroma lažje, pa je že druga pesem." Drava je njegove vijolice na letošnji prvi tekmi na Ljudskem vrtu zadržala pri 1:1: "Zelo kakovostno so se branili in fantastično zadeli za 1:0. Zdaj bo drugačna tekma v drugačnem ambientu. Zelo smo motivirani, zavedamo pa se, da je motiviran tudi nasprotnik," je še dejal Milanič.

Vrnitev Slaveta
Zanimivo bo tudi drugod – Slaviša Stojanović s Celjem prvič prihaja v "svoje" Domžale, Rudar gosti vedno boljšo Gorico, Primorje pričakuje Nafto, derbi začelja pa bo v Kopru, kamor je namenjen Interblock.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.