Šport > Nogomet
18 ogledov

Šporar rešil mlade Slovence v 92. minuti

 Šporar Kapun Rudar Velenje Olimpija Ljubljana Prva liga prvenstvo SPS/nkolimpija.si
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2015 prišla do prve zmage. Za točke proti Bolgariji je v 92. minuti zadel Andraž Šporar (2:1).

Mladi napadalec ljubljanske Olimpije Andraž Šporar je zmagoviti gol proti Bolgariji dosegel v drugi minuti sodnikovega podaljška. V prvem polčasu je za Slovenijo v polno zadel še Blaž Vrhovec, v 53. minuti je izenačil Edisson Jordanov.

Izbranci Tomaža Kavčiča so v petem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo tako vendarle zabeležili prvo zmago. Potek tekme je bil zelo podoben prejšnjim tekmam slovenske reprezentance, ki je po prvem delu in dobri igri vodila, na začetku drugega dela pa prejela gol. Za razliko od obračuna proti Danski pred tremi dnevi pa je v zaključku tekme kronala premoč, ko je po mojstrski povratni podaji s peto Harisa Vučkića v polno zadel Andraž Šporar.

Jug zaklenil vrata

Slovenci so tekmo začeli napadalno, želeli so popraviti vtis s prve domače tekme, v kateri so morali priznati premoč Estoniji. Tako kot proti Danski so v ugodnem trenutku tudi prišli v vodstvo, ko je po strelu Vrhovca žoga zadela Asena Georgijeva in končala v mreži. Nato so Slovenci imeli še nekaj priložnosti, v končnici prvega dela pa so bili nevarni tudi Bolgari, a je bil domači vratar Ažbe Jug, ki je bil prav gotovo eden junakov tekme.

Nekajkrat se je izkazal tudi v drugem delu, ko je sicer klonil v 53. minuti, nato pa bil eden od zaslužnejših, da se izid do sodnikovega podaljška ni spremenil. Tudi Slovenci so zamudili nekaj priložnosti, toda v drugi minuti sodnikovega podaljška so vendarle prišli do zmage, ki so se jo domači tudi po zaslugi nekaj sreče, ki jim je na prejšnjih obračunih manjkala, povsem zaslužili.

Varovanci selektorja Kavčiča bodo naslednjo tekmo igrali 15. novembra, ko bodo doma gostili rusko izbrano vrsto.

Visoka zmaga reprezentance do 19 let

Slovenska mlada nogometna reprezentanca do 19 let je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2014 v Bakovcih v tretji tekmi visoko s kar 7:0 (3:0) premagala Andoro. Gole za slovensko izbrano vrsto so prispevali Domen Črnigoj, ki je zadel trikrat, dvakrat je bil uspešen Luka Zahovič, med strelce pa se je vpisala še Luka Gajič in Maks Barišič.

Potem ko so Slovenci v prvem dvoboju turnirja iztržili točko proti Angliji, je bila v petek v Bakovcih Švica boljša s 3:1. Danes so Slovenci vse dvome o zmagovalcu razblinili že v prvem polčasu. Nalet gostiteljev je v osmi minuti začel Črnigoj, ki je bil uspešen še v 37. in 51. minuti. Izid polčasa je v 39. minuti postavil Gajič, Barišič je zadel v 58. minuti, Zahovič pa v 72. in sodnikovem dodatku.

V drugi tekmi skupine 9 so Angleži v torek na Ptuju z 1:0 (1:0) premagali Švico in osvojili prvo mesto skupine. Slovenija je ostala na tretjem mestu za Švicarji. V elitni del kvalifikacij se uvrstijo prvo- in drugouvrščene ekipe iz 13 kvalifikacijskih skupin ter najboljša tretjeuvrščena. Prvi ciklus se bo zaključil 22. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.