Šport > Nogomet
207 ogledov

Tudi Domžale niso ustavile Olimpije

Branko Ilić
V 9. kolu je Rudar v gosteh premagal Triglav, tekma v Kidričevem pa se je končala brez zmagovalca. Derbi med Olimpijo in Domžalami se je končal z mininimalno zmago domačih.

Olimpija je v derbiju z Domžalami slavila z golom Branka Ilića ter tako prišla do sedme zmage v sezoni in ostaja neporažena na vrhu lestvice. Pred Mariborom, ki ga v nedeljo čaka obračun v Novi Gorici, ima pet točk prednosti, pred današnjim tekmecem, ki je na petem mestu, pa že 11. Domžale so bile sicer povsem enakovreden, v določenih obdobjih celo boljši tekmec, dvakrat so tudi neuspešno zahtevale enajstmetrovko; prvič po igranju z roko Mitcha Apaua v živem zidu, drugič pa po domnevnem prekršku Kenana Bajrića nad Lovrom Bizjakom.

V prvem polčasu ekipi nista prikazali posebej razburljive igre. Ljubljančani, ki so igrali brez poškodovanega prvega strelca Abassa Issaha, so si v celotnem polčasu priigrali praktično le eno omembe vredno priložnost. V 19. minuti je po podaji Dina Štigleca z leve strani z glavo poskusil Andres Vombergar, a žogo poslal čez gol.

Na drugi strani v prve pol ure niti Domžalčani niso bili kdo ve kako napadalno razpoloženi. V zadnjem delu prvega polčasa pa so bili precej podjetnejši in konkretnejši, si priigrali nekaj (pol)priložnosti. Med njimi je bil tudi strel Marka Alvirja v 36. minuti, ko je sprožil od daleč, Rok Vodišek pa ni imel preveč dela.

Sicer so se izbranci Simona Rožmana - pri katerih so manjkali prvi strelec kluba Petar Franjić, Kristijan Šipek, Alexandre Kombi in prvi vratar Dejan Milić, ki je zbolel, Agim Ibraimi pa še nima pravice nastopa - še nekajkrat znašli v ugodnih položajih, a zadnje poteze niso znali povleči.

V 48. minuti je Nik Kapun poskrbel za prvi ljubljanski strel v okvir gola, potem ko je poskusil s 13 metrov, Ajdin Mulalić pa je bil na mestu. Devet minut zatem je Jure Balkovec poslal lepo podajo pred vrata Olimpije, kjer pa je bil Lovro Bizjak malce nespreten in žogo praktično zgrešil.

V 61. minuti pa so domačini povedli. Po kotu, ki ga je izvedel Ricardo Alves (zanj je bila to četrta podaja za zadetek v sezoni, toliko ima tudi zadetkov), je v kazenskem prostoru najvišje skočil izkušeni Ilić in z glavo zadel za 1:0.

Domžalčani so imeli zelo lepo priložnost za izenačenje že po izteku sodniškega dodatka. Na voljo so imeli prosti strel na levi strani kazenskega prostora domačih po Vodiškovem zavlačevanju. Po zmedi v kazenskem prostoru je do žoge prišel Amedej Vetrih, a iz ugodnega položaja s približno desetih metrov žogo poslal visoko čez gol.

V težkih razmerah zmaga Rudarja

Triglavani tudi po tekmi z Rudarjem še čakajo prvo zmago v novi sezoni. Še več, nadaljevali so niz porazov, ki zdaj traja že štiri tekme. Na drugi strani so knapi sploh prvič v sezoni osvojili točke v gosteh, zanje sta poskrbela Leon Črnčič in Milan Tučić. Rudar je tako še dodatno pobegnil dnu lestvice in se vsaj začasno zavihtel v zgornjo polovico, pred današnjim tekmecem, predzadnjim na lestvici, ima že devet točk prednosti.

V prvem polčasu so se na težkem in razmočenem igrišču, na katerem so igro ovirale luže, bolje znašli gosti, ki so imeli več priložnosti, prišli pa so tudi do vodstva. Za tega je v 35. minuti poskrbel Črnčič, ki je s 15 metrov v mrežo pospravil slabo odbito žogo Elvisa Džafića. Tri minute pred tem je v kazenskem prostoru do strela prišel John Mary, a slabo zaključil, v 37. minuti pa je od daleč iz prve sprožil Ilja Antonov, izkazal pa se je kranjski vratar.

Tudi v drugem polčasu igra zaradi težke zelenice ni prav stekla. Oboji so poskušali, a so jim jo tudi luže mnogokrat zagodle v odločilnih trenutkih. V 73. minuti pa se je mreža spet zatresla. Na žalost domačih navijačev so spet zadeli gosti. Po dolgi podaji se je Tučić znašel sam pred Džafićem, streljal, kranjski vratar je žogo dobil, a je Tučić spet prišel do nje in jo z glavo spravil v mrežo za 2:0. To je bil Tučićev tretji zadetek v sezoni.

V 79. minuti je domače navijače vendarle razveselil Nejc Pušnik, ki je po podaji Luke Majcna malce z desne strani z manj kot desetih metrov žogo poslal pod prečko velenjskega gola in zabil svoj prvenec v prvoligaški konkurenci. Po zadetku so Gorenjci še bolj pritisnili, a so gosti brez posebnih težav zadržali prednost zadetka.

Ankaran do tretjega remija

Aluminij pred svojimi gledalci v tej sezoni še ni izgubil in tako ostaja tudi po dvoboju z Ankaranom. Toda Kidričani bržčas ne bodo zadovoljni z razpletom, saj so bili večino tekme boljši tekmec. Primorci, ki še naprej čakajo na prvo prvoligaško zmago, pa so le poredko pokazali nevarne akcije, a eno izmed njih unovčili za svojo tretjo točko v sezoni. Za predzadnjim Triglavom zaostajajo za točko. Aluminij je sedmi.

V prvem polčasu so bili boljši domači nogometaši, ki so eno izmed priložnosti spremenili tudi v vodilni zadetek. To se je zgodilo v 18. minuti, ko je Matic Vrbanec izvrstno s prostega strela z roba kazenskega prostora žogo poslal čez živi zid in v mrežo nemočnega Primoža Bužana.

Že pred tem so Kidričani zapravili še eno lepo priložnost, v peti minuti je Damir Bartulović v kazenskem prostoru lepo prišel do strela, a tega nato slabo izvedel in grdo zgrešil cilj. Domači so v 25. minuti imeli še eno obetavno akcijo, ki jo je s strelom s slabih desetih metrov končal Marko Nunić, žogo pa je Bužan ukrotil. Gosti, ki jim je napotke tokrat delil Alfred Jermaniš, saj Vlado Badžim zaradi kazni s prejšnje tekme ni smel biti na klopi, na drugi strani niso sprožili niti enega strela v okvir vrat.

V uvodu drugega polčasa gledalci pravih priložnosti niso videli, zato pa so izenačenje v 57. minuti, v trenutkih, ko se je v Kidričevem močno ulilo. V kazenskem prostoru je do žoge prišel Raoul Delgado in žogo z enajstih metrov poslal v levi zgornji kot tekmečevih vrat. Za Delgada je bil to prvi gol v prvenstvu. Takoj zatem je bilo vroče na drugi strani, ko je bil Vedran Mesec pred vrati, streljal, žoga se je po Bužanovi obrambi skotalila čez golovo črto, toda sodniki so ocenili, da jo je Luka Badžim še pravočasno izbil.

V 72. minuti je s 25 metrov dobro streljal Francesco Tahiraj, a bil le malo premalo natančen, tako kot Alen Krajnc le malce za njim, ko je poskusil z roba kazenskega prostora. To sta bila tudi zadnja nevarnejša strela v Kidričevem.

Prva liga TS, 9. kolo:

Celje : Krško  0:0
 
Triglav Kranj : Rudar Velenje  1:2 (0:1)
Pušnik 80.; Črnčič 35., Tučić 73.
 
Aluminij : Ankaran Hrvatini  1:1 (1:0)
Vrbanec 18.; Delgado 56.
 
Olimpija : Domžale  1:0 (0:0)
Ilić 61.
 
Nedelja:
Gorica - Maribor
 
Lestvica:
1. Olimpija 23
2. Maribor 18 (-1)
3. Gorica 13 (-1)
4. Rudar Velenje 13
5. Domžale 12
6. Krško 12
7. Aluminij 10
8. Celje 10
9. Triglav Kranj 4
10. Ankaran Hrvatini 3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.