Šport > Nogomet
21 ogledov

"Spraviti Olimpijo tja, kamor spada!"

Tomo Šokota Sokota Tomislav
1/18
Žurnal24 main
Na današnji novinarski konferenci v Stožicah so pri Olimpiji Ljubljani predstavili tri nove obraze. Poleg trenerja Dušana Kosiča in pomočnika Aleša Čeha je tu hrvaški napadalec Tomo Šokota.

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija Ljubljana je danes predstavil novo strokovno vodstvo in še zvenečo igralsko okrepitev. Člansko moštvo bo odslej vodil Dušan Kosič, njegov pomočnik bo Aleš Čeh, na igrišču pa bo klubu iz krize poskušal pomagati hrvaški igralec Tomo Šokota. Zagrebčan je pri Benfici dolgo časa igral tudi z zdajšnjim športnim direktorjem Maribora Zlatkom ZahovičemV GALERIJI SE SPREHODITE SKOZI KARIERO TOMA ŠOKOTE

Olimpija je v krizi, a to je velik klub, tako kot Dinamo na Hrvaškem. Želim dati vse od sebe in spraviti Olimpijo tja, kamor spada.
Tomo Šokota

Zvestobo zeleno-belim, ki so trenutno celo na zadnjem mestu prvoligaške lestvice, je po uspešno prestanih zdravniških pregledih za eno leto obljubil hrvaški napadalec Šokota, ki je na predstavitvi in novinarski konferenci na stadionu v Stožicah nato tudi dobil dres s številko 29. Triintridesetletni Šokota, ki je imel v zadnjih letih veliko težav s poškodbami, ima za seboj kar bogato kariero. To je začel pri zagrebškem Dinamu, nadaljeval pri Benfici, nato v Portu, sledila je vrnitev v Dinamo, nazadnje pa je bil član Lokerena.

"Ne bi rad veliko govoril. Rad bi začel takoj delati. Olimpija je v krizi, a to je velik klub, tako kot Dinamo na Hrvaškem. Želim dati vse od sebe in spraviti Olimpijo tja, kamor spada," pa je ob prvi uradni dolžnosti v novem klubu dejal Šokota. Zatrdil je, da so njegove poškodbe preteklost: "Nazadnje sem bil poškodovan leta 2005, od takrat pa je vse v redu. Videli boste na terenu."

Olimpija mora biti prvi slovenski klub. V tem trenutku je položaj težak, tega se zavedamo, radi bi pripeljali pozitivno energijo. Radi bi zadeve umirili, se pogovorili s fanti.
Dušan Kosič

Veliko zanimanja je bilo namenjenega tudi novima strokovnjakoma, ki bosta poskušala ljubljanski klub dvigniti iz prepada. Prvi trener bo Dušan Kosič, njegov pomočnik pa Aleš Čeh: "Rad bi naredil tisto, v kar verjamem kot trener: da bi Olimpijo odpeljali tja, kamor spada. Olimpija mora biti prvi slovenski klub. V tem trenutku je položaj težak, tega se zavedamo, in radi bi pripeljali pozitivno energijo. Zadeve želimo umiriti, se pogovoriti s fanti. Rad bi, da bi igrali privlačen nogomet, kar bova s pomočnikom tudi zahtevala od njih," je dejal novi trener Kosič. Poudaril je, da je kot pogoj za nastop trenerske službe postavil zahtevo, da bo imel popolnoma proste roke pri delu z ekipo in izbiri igralcev.

Razen Šokote za zdaj tudi še ni želel govoriti o novih okrepitvah ali o tem, ali se bo komu iz sedanje zasedbe odpovedal. Imen ni izpostavljal, dejal je, da se bo tako kot z vsemi pogovoril tudi s Sebastijanom Cimerotičem: "Prevzel bom popolno odgovornost za prvo ekipo. Zahteval bom ljudi, ki so predani in maksimalno korektni. Z Alešem se bova vkopala v delo in zahtevala od igralcev več, kot so dajali doslej. Začenjamo novo zgodbo." Dodal je še, da njegov prihod v klub ni povezan z nobenimi "klani" ter da se veseli naloge, ki je pred njim.

Tudi Aleš Čeh je bil odločen, da je lahko Olimpija precej višje kot v tem trenutku. "Verjamem, da me vsi poznate: kakršen sem bil kot igralec na igrišču, bom in sem že kot trener. Cenim samo delo na igrišču. Nikoli me ni zanimalo, kaj se dogaja okoli igrišča. Vsa resnica je na igrišču. Ulica in šanki me ne zanimajo. Mislim, da se bova s prvim trenerjem dobro ujela, igrali pa bodo samo tisti, ki si bodo s svojim pristopom to zaslužili." Reprezentančni premor v prvenstvu bo novi trenerski tandem zeleno-belih uporabil za krajše priprave v Moravskih Toplicah in prijateljsko tekmo z avstrijskim drugoligašem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.