Šport > Nogomet
3 ogledov

Sprehod vragov do zmenka z Barço

Wayne Rooney Owen Hargreaves
1/10
Žurnal24 main
Povratno tekmo polfinala Lige prvakov med Manchestrom Unitedom in Schalkejem so brez težav dobili rdeči vragi (4:1). Te 28. maja čaka finale proti Barceloni v Londonu na Wembleyju.

Schalke je na Old Trafford prišel z zaostankom dveh zadetkov, domov pa odšel s končnim porazom 6:1. Varovanci Alexa Fergusona, ki si je tokrat lahko privoščil spočiti nekaj ključnih nogometašev za sobotno ligaško tekmo proti Chelseaju, so se tako sprehodili do finalnega zmenka z Barcelono, ki bo 28. maja na Wembleyju v Londonu.

Zanimivost
Če bo vratar Man Uniteda Edwin van der Sar nastopil v finalu na Wembleyju, bo postal prvi nogometaš nad 40 leti, ki bi kdajkoli nastopil v zaključnem dejanju Lige prvakov.

Rudarji so v uvodnih minutah tekme imeli nekaj pobude na zelenici, toda prvi so v 26. minuti tekme zabili nogometaši Manchester Uniteda. Po podaji Darrona Gibsona je mrežo gostov prvi stresel Antonio Valencia. Ta je že čez dobrih pet minut vrnil uslugo Gibsonu in na semaforju je po golu Severnoirca pisalo že 2:0. Navijačem Schalkeja je nekaj navideznega upanja vrnil Jose Manuel Jurado, ki je postavil tudi končni izid prvega polčasa (2:1).

V drugem polčasu se je gostujoči strateg Ralf Rangnick odločil za napad na vse ali nič, ki pa se rudarjem ni obrestoval. Rdeči vragi so prek Andersona zabili dvakrat v roku štirih minut in Schalkeju prizadejali hud poraz s 4:1.

Liga prvakov, polfinale, povratna tekma:

Manchester United : Schalke 4:1 (2:1) /2:0/
Valencia (26), Gibson (32), Anderson (72, 76); Jurado (35)

/v poševnicah je izid s prve tekme/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.