Šport > Nogomet
52 ogledov

Sprehod zmajev, remi na derbiju

Tekmo v Stožicah med Olimpijo in Triglavom je pred meseci odločil Adnan Bešić. (
1/23
Žurnal24 main
Derbi prvo- in drugouvrščenega moštva Prve lige med Mariborom in Domžalami se je razpletel z remijem - 2:2. Razlika med tekmecema ostaja sedem točk. Olimpija z lahkoto zmagala v Kranju (4:1).

Mariborčani niso pobegnili najbližjim zasledovalcem Domžalčanom na deset točk razlike. Predvsem po zaslugi drugega polčasa, ki je bil diametralno nasproten od prvega domžalskega – gledalci so videli agresivne in pogumne domače in rahlo uvele vijolice. Zadetek priključka je po zaostanku z 0:2 zabil Juninho. In to kakšen zadetek – Brazilec je na sredini igrišča preigral vrsto nasprotnikov, povsem nepričakovano sprožil z okrog 30 metrov, žoga je zadela enega od mariborskih branilcev in pristala za hrbtom Mateja Radana. Gol državnih prvakov ni prebudil, Domžalčanom pa je po žilah pognal še več adrenalina. Dovolj za drugi zadetek, ki ga je zabil nekdanji član Maribora Damir Pekić z 11-metrovke v 82. minuti. Do nje pa je prišlo po posredovanju Marcosa Tavaresa, ki je dvignil roko v slogu avtoštoparja, s tem v kazenskem prostoru prestregel žogo po Pekićevem prostem strelu in za Damirja Skomino ni bilo dvomov. Enajstmetrovka. Kaj je zagrešil, je bilo takoj jasno tudi Brazilcu, ki se je nemudoma prijel za glavo.

Lestvica:
1. Maribor 56 točk
2. Domžale 49
3. Koper 46
4. Olimpija 39
5. Rudar 37
6. Gorica 37
7. Nafta 29
8. Celje 29
9 .Triglav 28
10. Primorje 21

Ivan Knezović in Etien Velikonja sta bila ključna nogometaša derbija v prvem polčasu. Prvi je dosegel prvi gol na tekmi, natančneje avtogol, potem ko mu je lepo "podal“ ravno Velikonja. Knezović je bil v vpleten tudi ob drugem zadetku, ki ga je sicer dosegel Marcos Tavares, podal pa mu je – da, Velikonja. Najbolj oboleli so bili dvakratni državni prvaki predvsem v zvezni vrsti, saj napadalci niso dobivali pravih žog. Vseeno pa Domžale niso bile brez priložnosti - mariborski gol sta ogrozila Knezović in Marko Drevenšek.

Koper je znižal zaostanek za Domžalami, saj je s 4:1 na domačem travniku odpravil Nafto. Dva gola je prispevalo 19-letno presenečenje Primoža Glihe, ki sliši na ime Dino Stančič. Rudar je prvič pod poveljstvom Roberta Pevnika izgubil. Rabelj Velenjčanov je bil Vito Plut, ki je dosegel edini gol na tekmi. Derbi dna prvoligaške konkurence pa je dobilo Celje, ki je z zadetkom Marka Krajcarja ugnalo podhranjeno Primorje.

V Kranju vsega konec že po 45 minutah
Olimpija je pri Triglavu zadela trikrat v presledku 11 minut, zadeli so Dare Vršič, Tomo Šokota in Anej Lovrečič, tako da zmaga v Kranju nikoli ni bila pod vprašajem. V drugem polčasu se je po nekaj tekmah odsotnosti na zelenico vrnil še Saša Ranić, kar je izjemna naložba za zaključek sezone. Dragan Ovčina je nekaj minut pred koncem sicer zadel za Gorenjce, a je končni rezultat v 90. minuti postavil Davor Škerjanc. Olimpija je s to zmago spet četrta.

Slovenska liga, 27. kolo:

Triglav Gorenjska : Olimpija Ljubljana 1:4 (0:3)
Ovčina (88); Vršič (11), Šokota (22), Lovrečič (33), Škerjanc (90)

Domžale : Maribor 2:2 (0:2)
Juninho (55), Pekić (82, 11-m); Knezović (8, a. g.), Tavares (32)

Primorje : CM Celje 0:1 (0:0)
Krajcar (72)
RK: Tanjič (54/Primorje) 

Luka Koper : Nafta 4:1 (2:1)
Vasiljev (25), Karić (44), Stančič (49, 72); Vinko (27)

Rudar Velenje : HiT Gorica 0:1 (0:0)
Plut (67)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.