Šport > Nogomet
20 ogledov

Spurs po novih nakupih že prek meje 100 milijonov

Lamela Fiumicino Rim letališče Tottenham EPA
Tottenham ob neizbežnem odhodu prvega zvezdnika Garetha Bala zapravlja milijone. Po prihodu Erika Lamele in Vlada Chirichesa so skupno vložili že več kot sto milijonov evrov.

Naslov rekordnega nakupa Tottenhama od zdaj naprej nosi mladi Argentinec Erik Lamela, ki je blagajno AS Rome obogatil za rekordnih 35 milijonov evrov, v petek pa so v severnem Londonu pripravili dobrodošlico tudi za obetavnega romunskega branilca Vlada Chirichesa.

Cena za 21-letnega Lamelo je sicer skrivnost, toda Rimljani že od srede dalje trdijo, da bodo dobili 30 milijonov evrov in dodatnih pet, ki pa so odvisni od Argentinčevih predstav na Otoku. Nekdanji član River Plata je tako podrl le nekaj dni star klubski rekord napadalca Roberta Soldada, ki je iz Valencie prišel za 30 milijonov.

Račun že prek sto milijonov

Vse to seveda omogoča neizbežni odhod prvega zvezdnika Garetha Bala, s katerim bodo Spurs brez težav "poplačali vse račune", ki zdaj znašajo že več kot 100 milijonov evrov. Ravno toliko naj bi, slučajno (?), znašala tudi cena, ki jo bo za Valižana plačal Real Madrid.

Spurs so svoj rekord podrli že z nakupom brazilskega vezista Paulinha, za lepo ceno pa se jim je pridružil tudi krilni nogometaš Nacer Chadli. Novi član moštva je zdaj za nekaj manj kot deset milijonov evrov postal tudi 23-letni Romun Chiriches, čigar prestop k Spursom je pred tedni famozno blokiral kontroverzni predsednik Steaue Gigi Becali.

Dovoljenje iz zapora

Becali je namreč kar iz zapora dejal, da bo moral Chiriches najprej pomagati svojemu klubu v kvalifikacijah za Ligo prvakov, ki so se za romunske prvake razpletle sanjsko. V skupini E bodo zdaj igrali s Chelseajem, Schalkejem in Baslom, Chiriches pa bo s Tottenhamom, ironično, igral v Evropski ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.