Šport > Nogomet
21 ogledov

Spurs zadihali: Bale nazaj v 14 dneh

Bale Parker Tottenham Hotspur Basel Evropska liga četrtfinale EPA
Tottenhamovi navijači po urah negotovosti spet lažje dihajo, potem ko so iz kluba v severnem Londonu sporočili, da poškodba gležnja njihovega prvega zvezdnika Garetha Bala ni hujše narave. "Velški blisk" je četrtkovo tekmo Evropske lige proti Baslu (2:2) zapustil na nosilih, a naj bi se vrnil v dveh tednih.

Pri Tottenhamu so se bali, da bi lahko Gareth Bale zaradi poškodbe gležnja že končal sezono, kar bi Spursom močno otežilo boj za tretje in četrto mesto v Premier League, ki vodita v Ligo prvakov, kot tudi morebiten naskok na Evropsko ligo.

Optimizem trenerja Andréja Villasa-Boasa po remiju z Baslom na prvi tekmi četrtfinala EL očitno res ni bil iz trte izvit, saj je klub potrdil, da bodo poškodbe Bala, Williama Gallasa in Aarona Lennona omenjene nogometaše z zelenic zadržale le dva tedna.

"Klub lahko potrdi, da so Gareth Bale (poškodba ligamentov v gležnju), Willam Gallas (nategnjena mišica) in Aaron Lennon (kontuzija mehkega tkiva pod kolenom) danes prestali slikanje, potem ko so tekmo z Baslom v Evropski ligi sinoči zapustili poškodovani. Slikanje je pokazalo, da se bodo vsi trije pričakovano vrnili v dveh tednih. Bale, Gallas in Lennon so danes vsi začeli z zdravljenjem in odzvali so se pozitivno," so zapisali pri Tottenhamu.

Poškodovana trojica bo izpustila ligaško tekmo proti Evertonu in povratno tekmo z Baslom v Švici, ki bo na sporedu v četrtek. Lahko bi se vrnili že za derbi z drugouvrščenim Manchester Cityjem, ki bo 21. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.