Šport > Nogomet
36 ogledov

Spursi poslali pritožbo: Adam spet "mesaril"

Adam Bale Liverpool Tottenham Hotspur Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Ena izmed zgodb zadnjih dni na Otoku je prav gotovo škotski vezist Stoke Cityja Charlie Adam, ki je uspel poškodovati že celo serijo Tottenhamovih nogometašev, nazadnje Brazilca Paulinha.

Tottenham je v torek poslal uradno pismo Angleški nogometni zvezi (FA), ki jo je pozval, da naj začne disciplinski postopek proti škotskemu nogometašu Charlieju Adamu. Slednji je z novim divjim startom v že zares bogati zbirki na zadnji ligaški tekmi poškodoval Brazilca Paulinha, ki bo odsoten vsaj mesec dni, a kaj, ko je Adam za prekrške nad nogometaši Spursov ostal nekaznovan že nekajkrat v svoji brutalni karieri.

Nekdanji član Blackpoola in Liverpoola je namreč že petič uspel poškodovati kakšnega člana severnolondonskega kluba, samo dvakrat je pokosil zdaj že nekdanjo "ostrogo" Garetha Bala, v zbirki pa ima tudi "skalpa" Scotta Parkerja in Jana Vertonghna. Kot član Liverpoola in zdaj Stoke Cityja je proti Tottenhamu dobil že dva rdeča kartona.

Resne poškodbe ligamentov

"Nismo zadovoljni in stopili smo v kontakt z FA," je Reutersu potrdil predstavnik za odnose z javnostjo pri Tottenhamu. Adam je na zadnji ligaški tekmi na White Hart Lanu poslušal žvižge navijačev, ko je v 50. minuti vstopil v igro namesto Stephena Irelanda, le 12 minut kasneje pa je grobo startal na igralca tekme Paulinha, ki je nato odšepal z zelenice, Adam pa ni dobil niti opozorila sodnika Kevina Frienda, ki je pustil, da se igra nadaljuje.

Spursi so medtem na svoji spletni strani (www.tottenhamhotpsur.com) že potrdili, da je po slikanju že jasno, da bo brazilski vezist zaradi "resnih poškodb ligamentov desnega gležnja" odsoten vsaj štiri tedne.

"Nekateri ljudje so pač takšni"

Bale, ki je v poletnem prestopnem roku zapustil Tottenham in okrepil Real Madrid, je bil kar dvakrat tarča Adama, prvič je utrpel hujšo poškodbo, ko mu je škotski vezist, ki je 29. februarja lani igral tudi prijateljski tekmi v Kopru, še kot član Blackpoola strgal vezi v gležnju, nato pa ga "pokosil" še kot član Liverpoola na pripravah leta 2012. Bale je Adama takrat označil za "revo".

"To je bilo preveč. Nekateri ljudje so pač takšni in to preprosto ni prav," je še dejal velški blisk, ki je preživel nalete škotskega rablja in nedavno postal najdražji nogometaš na svetu. Prek Twitterja se je na zadnjo novico odzval tudi Adam, ki je v torek tvitnil:

"Samo da smo si na jasnem in za vse, ki mi tvitajo žaljivke – nikoli nisem imel in nimam ničesar proti Tottenhamu. Nikoli ne bi skušal poškodovati kolega nogometaša."

FA ne bo ukrepala

Z FA so kasneje potrdili, da ne bodo začeli disciplinskega postopka proti Adamu, potem ko sodnik Friend po spornem prekršku nad Paulinhom ni ustavil igre. Predstavnik za odnose z javnostjo pri FA je potrdil, da je tričlanska komisija preučila dogodek, a da sankcij za škotskega reprezentanta ne bo.

"Ukrepamo lahko le v primeru, ko pri nedosojenih prekrških komisija skupaj z vsemi nekdanjimi sodniki enoglasno odloči, da gre za rdeči karton, v tem primeru pa ni bilo tako, zato ne bomo sprejeli nadaljnjih ukrepov," je povedal predstavnik FA.

Adamov start, po katerem ga je Bale obtožil, da je "reva":

Takole je Adam prvič resneje poškodoval Bala še kot član Blackpoola:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.