Šport > Nogomet
9 ogledov

Spursi so se izvlekli

Žurnal24 main
Tottenham se je v zadnji tekmi kola proti Hull Citiyju z golom Jonathana Woodgata rešil pet minut pred koncem. Liverpool je doma le remiziral z Manchester Cityjem.
 

Premier League, 26. kolo

Aston Villa : Chelsea 0:1
Arsenal : Sunderland 0:0
Bolton : West Ham 2:1
Middlesbrough : Wigan 0:0
Stoke : Portsmouth 2:2
Man Utd : Blackburn 2:1
Fulham : West Brom 2:0
Liverpool : Man City 1:1
Newcastle : Everton 0:0
Hull City : Tottenham 1:2

Liverpool odhaja v Madrid, kjer jih čaka prva tekma osmine finala Lige prvakov, v težkem položaju. Na domači tekmi proti Manchester Cityju so le remizirali in tako znaša njihov zaostanek za vodilnim Manchester Unitedom kar sedem točk. Krvnik rdečih je bil tokrat kar njihov nekdanji soigralec Craig Bellamy, ki je ob pomoči Alvara Arbeloe povedel goste v vodstvo. Ob koncu srečanja je Dirk Kuyt izid sicer izenačil, vendar bi na koncu to lahko bilo premalo. West Bromwich Albion, ki ima na svojem računu 22 točk, ostaja na samem dnu angleškega državnega prvenstva. Robert Koren in soigralci so na gostovanju v zahodnem Londonu pri Fulhamu izgubili z 0:2 in tako zabeležili že 16. poraz v tej sezoni. Roman Bednar je v 90. minuti za baggiese zastreljal najstrožjo kazen.

Selektor ruske reprezentance Guus Hiddink je v derbiju 26. kola angleške Premier League debitiral na klopi Chelseaja. Na gostovanju na Villa Parku, kjer Chelsea ponavadi ne igra najbolje, so z zadetkom Nicolasa Anelkaja iz 19. minute prvega polčasa Londončani le dosegli svojo 15. zmago v sezoni. Nizozemski čudodelec je v napad postavil tako Anelkaja kot Didierja Drogbaja, kar je njegov predhodnik Luiz Felipe Scolari storil vse premalokrat. "Imeli smo posest nad žogo, dobro smo kombinirali in bili nevarni v kazenskem prostoru. Nikakor pa nismo mogli doseči drugega zadetka. V drugem polčasu smo igrali malce preveč lagodno," je po tekmi strnil trener Guus Hiddink. V tem kolu je debitiral še en prišlek iz Rusije – Andrej Aršavin v dresu Arsenala. Remi proti Sunderlandu je za varovance Arsena Wengerja veliko razočaranje.

Vratar Manchester Uniteda, Edwin Van Der Sar, ni izenačil evropskega rekorda belgijskega vratarja Dannyja Verlindna, saj tokrat ni igral. Zamenjal ga je Tomasz Kuszczak, že v 33. minuti pa je žogo za njegov hrbet poslal vselej neugodni napadalec Blackburna, Roque Santa Cruz. Tako je United prejel prvi zadetek po 22 urah igralnega časa oziroma po 105 dneh. A so vendarle prišli do desete zaporedne zmage in novih treh točk, saj sta za končnih 2:1 zadela Christiano Ronaldo in Wayne Rooney. Je pa Man United izgubil še enega branilca, Jonnyja Evansa, ki se je poškodoval. "Evans bi igral na torkovi tekmi Lige prvakov. Zdaj upam, da bo lahko igral John O`Shea, saj so odpisani tudi Nemanja Vidić, Gary Neville in Wes Brown," je bil po zmagi vendarle nejevoljen trener Alex Ferguson.

Premier League, 26. kolo:

Aston Villa : Chelsea 0:1 (0:1)
Anelka (19)

Arsenal : Sunderland 0:0

Bolton Wanderers : West Ham United 2:1 (2:0)
Taylor (10), Davies (11); Parker (66)

Middlesbrough : Wigan Athletic 0:0

Stoke City : Portsmouth 2:2 (0:0)
Beattie (78/11-m, 80); Krajnčar (75), Shawcross (90/ag)

Manchester United : Blackburn 2:1 (1:1)
Rooney (23), Ronaldo (60); Santa Cruz (33)

Fulham : West Bromwich Albion 2:0 (0:0)
Zamora (61), Johnson (72)
Robert Koren (West Bromwich) je igral celo tekmo.

Liverpool : Manchester City 1:1 (0:0)
Kuyt (78); Bellamy (51)

Newcastle United : Everton 0:0
RK: Nolan (44/Newcastle)

Hull City : Tottenham 1:2 (1:1)
Turner (27); Lennon (16),  Woodgate (85)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.