Šport > Nogomet
22 ogledov

Spursi trdo pristali pri tretjeligašu: remi!

Van Persie Ramsey Song Sunderland Arsenal pokal FA Reuters
Arsenal je po porazu pri Sunderlandu izpadel iz pokala FA in zapravil še zadnjo realistično možnost za osvojitev trofeje v letošnji sezoni (0:2). Poleg trenerja topničarjev Arséna Wengerja se dobro ne godi niti njegovemu londonskemu sosedu Andréju Villasu-Boasu, ki bo moral s Chelseajem ponavljati tekmo proti Birminghamu (1:1). Enaka usoda je doletela Harryja Redknappa pri Tottenhamu.

Tretjeligaš Stevenage je z izvrstno predstavo presenetil prav vse in pri remiju brez golov zadržal v zadnjem času leteče Tottenham Hotspur, kar po pravilih pokala FA pomeni, da so si tretjeligaši priigrali ponovljeno tekmo na White Hart Laneu. Palčki so na težkem igrišču imeli celo nekaj priložnosti za zmago, a se Chris Beardsley in Luke Freeman nista izkazala pred rezervnim vratarjem Londončanov Carlom Cudicinijem.

Še najbolj se je zadetku približal Louis Saha, saj je novopečeni nogometaš ekipe Harryja Redknappa sredi drugega polčasa že premagal vratarja Chrisa Dayja, a je stranski sodnik, pravilno, zadetek razveljavil zaradi dotika Scotta Parkerja, od katerega se je žoga na golovi črti odbila v mrežo. Obe moštvi sta do konca pretili z zmagovitim golom, a je bila ponovljena tekma v Londonu na koncu najmanj, kar si je mali Stevenage zaslužil za svojo hrabro predstavo.

Zdaj je uradno: Arsenal (tudi letos) brez trofeje

Če se nogometni zakoni v naslednjih mesecih ne bodo postavili na glavo, potem bo tudi sezona 2011/12 za Arsenal postala sezona brez trofeje. Topničarji so po porazu pri Sunderlandu ostali brez vseh resnejših možnosti, da bi lahko po letu 2005, ko so osvojili prav pokal FA, v klubske vitrine prinesli težko pričakovani novi kos srebrnine, saj v prvenstvu močno zaostajajo za vodilnima Manchestroma, v Ligi prvakov pa morajo nadoknaditi neulovljive štiri gole zaostanka proti AC Milanu. Iz ligaškega pokala so topničarji izpadli v četrtfinalu.

Trener Arsene Wenger je po sramotnem porazu na San Siru gotovo pričakoval reakcijo svojih nogometašev, a je pri Sunderlandu, ki je še vedno sredi izjemnega niza rezultatov po prihodu trenerja Martina O'Neilla, ni dobil. Za črne mačke je po prostem strelu Sebastiana Larssona v prvem polčasu zadel Kieran Richardson, ki je Lukasza Fabianskega premagal s pomočjo odboja. Jalov juriš Arsenala za izenačenjem se je končal deset minut pred koncem, ko je eden njihovih najboljših posameznikov Alex Oxlade-Chamberlain nehote spremenill smer žogi po strelu Larssona za končnih 2:0.

SOS za AVB: remi z drugoligašem!

Birmingham City, s katerim so nogometaši Maribora v skupinskem delu Evropske lige dvakrat tesno izgubili (1:2 in 0:1), je še dodatno zagrenil življenje Chelseajevemu trenerju Andréju Villasu-Boasu, saj bodo morali njegovi varovanci po slabem domačem remiju v pokalu FA tekmo po pravilih tekmovanja ponoviti na stadionu St. Andrew's. Villasu-Boasu je remi in verjetno tudi službo rešil mladi angleški reprezentant Daniel Sturridge.

Drugoligaš je z organizirano in nepopustljivo igro povedel v 20. minuti, ko je zadel David Murphy, pred izenačenjem Sturridga v drugem polčasu pa je strel z enajstih metrov zapravil Juan Mata, oziroma, bolje rečeno, je njegov poizkus z izjemnim posredovanjem in pomočjo vratnice ubranil vratar Colin Doyle.

Domači navijači so svoje ljubljence z igrišča pospremili s koncertom žvižgov, večkrat pa so peli tudi ime Realovega trenerja Joséja Mourinha. Villas-Boas je pred tekmo z Napolijem v Ligi prvakov v hudih škripcih, saj je remi z Birminghamom prišel po le dveh zmagah na zadnjih desetih ligaških tekmah, ruski lastnik kluba Roman Abramovič pa ni nikoli slovel kot človek z veliko mero potrpljenja ...

Pokal FA, osmina finala:

Chelsea : Birmingham City 1:1 (0:1)
Sturridge (62); Murphy (21)
Mata (Chelsea) je v 23. minuti zapravil enajstmetrovko.

Everton : Blackpool 2:0 (2:0)
Drenthe (1), Stracqualursi (6)

Norwich City : Leicester City 1:2 (1:1)
Hoolahan (23); St. Ledger (5), Nugent (71)
Hoolahan (Norwich) je v 23. minuti zapravil enajstmetrovko.

Millwall : Bolton Wanderers 0:2 (0:1)
Mijaiči (4), N'Gog (59)

Sunderland : Arsenal 2:0 (1:0)
Richardson (40), Oxlade-Chamberlain (78/a.g.)

Crawley Town : Stoke City 0:2 (0:1)
Walters (42/11-m), Crouch (52)
RK: Delap (17/Stoke)

Stevenage : Tottenham Hotspur 0:0

Liverpool : Brighton & Hove Albion 6:1 (1:0)
Škrtel (5), Bridcutt (44, 71/oba a.g.), Carroll (57), Dunk (74/a.g.), Suárez (85); LuaLua (17)
Suárez (Liverpool) je v 81. minuti zapravil enajstmetrovko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.