Šport > Nogomet
21 ogledov

Spursi upajo, da bodo Mariboru hitro zabili

Sigurdsson Sandro Walker Lennon Falque Maribor Tottenham Evropska liga Ljudski v EPA
Tottenham bo v četrtek na tekmi z Mariborom pod velikim pritiskom. Čeprav Evropsko ligo na Otoku mnogi jemljejo z levo roko, si trener André Villas-Boas na vso moč želi uspeha v tekmovanju, ki ga je pred nekaj več kot letom dni osvojil s Portom.

V četrtek bodo slovenski nogometni prvaki iz Maribora gostovali na White Hart Laneu pri Tottenhamu. Na tekmi 4. kola Evropske lige bodo vijoličasti Angležem skušali še enkrat zagreniti življenje v evropskem tekmovanju, pomembnosti tekme pa se zaveda izkušeni Američan Clint Dempsey, ki je pred tekmo spregovoril za spletno stran moštva iz Londona.

"Zadeli so prvi, toda pokazali smo karakter, se vrnili v igro in se postavili v položaj, ki je še vedno pravi v skupini," je sprva dejal ameriški reprezentant in dodal: "Vse je v naših rokah, to je vse, kar bi si lahko želeli. Vse je še mogoče, moramo opraviti posel v naslednjih treh tekmah."

Strelec zadetka za 1:1 v Ljudskem vrtu, islandski reprezentant Gylfi Sigurdsson, si pred četrtkovo tekmo želi hitrega zadetka proti Mariboru: "Bilo bi idealno, če bi prišli do hitrega zadetka. To pomeni, da Maribor ne bi mogel kar sedeti, se braniti, tekmo bi to zagotovo poživilo. To bi tudi dvignilo naše navijače, tako da bi bila odlična atmosfera, kar je za nas pomembno."

Upa, da bodo Maribor tokrat "zlomili"

"Težko jih je bilo premagati v Sloveniji, a važno je, da nismo izgubili tekme. Globoko so se branili s številnimi igralci za žogo, težko jih je bilo zlomiti. Na White Hart Lanu je veliko igrišče, upam, da bomo prišli do širine, do podaj in jih tokrat zlomili," je o tekmi v Mariboru dejal islandski zvezdnik in pred drugo polovico skupinskega dela evropskega tekmovanja dodal:

"Še vedno je vse v naših rokah. Zdaj imamo prednost domačega igrišča. Upam, da bomo to izkoristili ter vzeli tri točke. Hočemo napredovati." Obe moštvi sta v zadnjem kolu državnega prvenstva vknjižili poraz, Tottenham je klonil proti Wigan Athleticu (0:1), Maribor pa je na domačem igrišču izgubil proti Celju (1:2).

AVB še čaka na prvo zmago

Trener André Villas-Boas še vedno čaka na prvo zmago s svojim novim klubom v Evropski ligi, ki jo je pred dobrim letom dni osvojil še kot trener Porta. Tottenham po treh remijih v skupin J mučijo težave na sredini igrišča, kjer sta poškodovana Scott Parker in Moussa Dembele, vprašljiva pa Sandro in Jake Livermore.

Emmanuel Adebayor po poškodbi še ne začenja tekem, zato bi kot osamljeni napadalec v konci napada spet lahko začel angleški reprezentant Jermain Defoe. Tekmo v severnem Londonu bo gotovo začel branilec Michael Dawson, ki v Ljudskem vrtu ni igral, na vratih pa bo spet francoski kapetan Hugo Lloris.

Evropska liga, skupina J, 4. kolo:

Ob 21.05:
Lazio - Panathinaikos
Tottenham Hotspur - Maribor

Verjetni postavi

Tottenham: Lloris; Naughton, Dawson, Caulker, Verthongen; Sigurdsson, Huddlestone; Bale, Dempsey, Lennon; Defoe.

Maribor: Handanović; Milec, Arghus, Rajčević, Mejač; Filipović, Mezga, Cvijanović, Ibraimi; Tavares, Berić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.