Šport > Nogomet
9 ogledov

Srake brez Vučkića okljuvale United

Vučkić je tekmo proti Arsenalu začel in dobro izkoristil svojo priložnost. (Foto
1/10
Žurnal24 main
Zmagovalno in strelsko sušo je Manchester City prekinil v slogu. Varovanci Roberta Mancinija so na domači tekmi premagali Liverpool in na vrhu spet pobegnili za tri točke (3:0).Tako ostaja tudi po drugem zaporednem porazu Manchester Uniteda, za katerega je poskrbel Newcastle.

Manchester United je izgubil na drugi tekmi zapored. Tokrat je vrage za roge prijel Newcastle, pri katerem je to pot Haris Vučkić tekmo presedel na klopi. Njegovi soigralci pa so dvakrat izstrelili gledalce z njihovih sedežev. Prvič, ko je gol zabil Demba Ba in drugič, ko je na navdušujoč način s prostega strela vodstvo na 2:0 povišal Yohan Cabaye. Za nameček pa si je Manchester zabil še bizaren avtogol. Potem ko je vratar Tim Krul s svoje polovice podal proti Unitedovim vratom, se je žoge v lastnem kazenskem prostoru dotaknil Phil Jones in premagal svojega vratarja Andersa Lindegaarda.

Konec Cityjeve suše: L'Pool brez možnosti

Manchester City je v slogu prekinil svojo zmagovalno in strelsko sušo, potem ko je na deževnem stadionu Etihad brez večjih težav opravil s slabim Liverpoolom, ki mu je gol zabil tudi z igralcem manj na igrišču. Pred sredino tekmo Manchestra Uniteda, ki gostuje pri Newcastlu Unitedu, je razlika na vrhu spet tri točke.

Redsi so v prvem polčasu zapretili prvi, a poizkus Stewarta Downinga, ki ga je v prostoru našel Jordan Henderson, s pravočasnim izletom pa zaustavil Joe Hart, je bil praktično edini izdelan strel gostov. City je povedel v deseti minuti - Liverpoolčani so izvajali avt na svoji polovici, Dirk Kuyt pa je preigraval in nespametno izgubil žogo, do katere se je dokopal Sergio Agüero in z močnim strelom premagal vratarja Pepeja Reino, ki je povsem narobe ocenil let žoge in jo pod telesom spustil v mrežo. To je bil prvi gol Citizensov po dveh zaporednih ligaških tekmah. Vedno boljši City je na 2:0 povišal po podaji iz kota, ko je strel Vincentu Kompanyju Reina najprej ubranil, že iz naslednjega kota pa je Španca z natančnim strelom z glavo premagal Yaya Touré.

Trener Kenny Dalglish ni želel tvegati in kapetana Stevena Gerrarda v igro spet poslal šele v drugem polčasu, ko je angleški reprezentant na zelenico pritekel skupaj z Valižanom Craigom Bellamyjem, a sta oba omenjena storila bore malo. Izgledalo je, da bo v Manchestru na sporedu napeta končnica, potem ko si je domači vezist Gareth Barry nespametno prislužil drugi rumeni karton, a je City z desetimi že v praktično naslednjem napadu rešil tekmo. Touré je hitro padel ob prodoru mimo Martina Škrtela in izsilil najstrožjo kazen, brezhibno pa jo je s strelom v zgornji kot Liverpoolovih vrat izvedel James Milner.

Tottenham je na domači tekmi proti West Bromwich Albionu dolgo časa prevladoval in si samo v prvem polčasu priigral kar deset kotov, na koncu pa je odločil trenutek navdiha Jermaina Defoja. Slovenski krvnik iz Port Elizabetha je iz praktično nemogočega položaja našel nekaj prostora za strel in ob vratnici zabil edini gol na tekmi v drugem polčasu, s katerim so Spurs še zmanjšali zaostanek za Unitedom na drugem mestu, še vedno pa imajo v žepu tekmo manj.

Liverpool se ne bo pritožil, Suárezu osem tekem!

Na dan tekme med Cityjem in Liverpoolom so z Angleške nogometne zveze (FA) sporočili, da se Liverpool ne bo pritožil na kazen njihovemu napadalcu Luisu Suárezu, ki mu je FA prisodila osem tekem prepovedi igranja, potem ko ga je spoznala za krivega rasističnega žaljenja branilca Manchestra Uniteda Patrica Evraja na oktobrski tekmi na Anfieldu.

"Kazen bom prestal z resignacijo nekoga, ki ni storil nič narobe, in ki se počuti izjemno prizadet zaradi vsega, kar se je zgodilo," angleški mediji prenašajo odziv Suáreza. "Žal mi je zaradi navijačev in mojih soigralcev, ki jim ne bom mogel pomagati v naslednjem mesecu. Zelo mi bo težko."

Nekdanji topničar Zamora presodil Arsenalu

Presenečenjem v angleški ligi ni videti konca. V 20. kolu je Fulham v londonskem derbiju na svojem Craven Cottageu po preobratu v zaključku srečanja presenetljivo ugnal Arsenal z 2:1.

Topničarji so v mestnem obračunu sicer povedli, ko je v 21. minuti po predložku Aarona Ramseyja z glavo zadel Laurent Koscienly. V drugem polčasu pa popoln preobrat Fulhama, ki se je začel po izključitvi Arsenalovega Johana Djourouja. Najprej je prednost igralce več v 85. minuti izkoristil Steve Sidwell. Velik del "zaslug" pri zadetku ima tudi vratar topničarjev Wojciech Szczęsny, ki je po podaji iz kota slabo ocenil let žoge. V 93. minuti pa je za popolno navdušenje gledalcev na Craven Cottageu poskrbel Bobby Zamora, ki je izkoristil napako Sebastiena Squillacija v ožji obrambi.

Lampard in Čech rešila Chelsea

Chelsea in predvsem trener Andre-Villas Boas (proti njemu naj bi se obrnili tudi igralci) sta se v zadnjem času znašla pod plazom kritik. Igra londonskih modrih pač ni na ravni, ki jo navijači pričakujejo, in tudi rezultati so vse prej kot spodbudni. Zmaga na gostovanju pri Wolverhamptonu v 20. kolu Premier League je bila tako praktično nujna.

Srečanje na Molineuxu je bilo v prvem polčasu povsem izenačeno. Omeniti velja 31. minuto, ko je Peter Čech ubranil nevaren strel Adamu Hammillu. Domači pa so se razburjali tudi nad sodnikom Petrom Waltonom, ki je v 25. minuti Franku Lampardu pokazal le rumeni karton za prekršek nad Hammillom, čeprav bi si po njihovem mnenju moral prislužiti rdeči karton in predčasno pot pod prho.

Tudi drugi polčas je ponudil dokaj izenačeno igro, v 54. minuti pa je s kar nekaj sreče po podaji iz kota zadel Ramires. Nepopustljivi domačini se kljub zaostanku niso predali in v 85. minuti prek Stephena Warda prišli do izenačenja. To pa še ni bilo vse. Chelsea je v zadnjih minutah sprožil še zadnjo "ofenzivo" na vrata Wolverhamptona in v 89. minuti je Frank Lampard po podaji Ashleyja Colea zadel za novo vodstvo. S tem pa vznemirjenja še ni bilo konec. Že po koncu sodniškega podaljška je Kevin Doyle prišel do strela z glavo, a mu je veselje z izjemno obrambo preprečil odlični Čech.

Angleška liga, 20. kolo:

Wolverhampton Wanderers : Chelsea 1:2 (0:0)
Ward (85); Ramires (54), Lampard (89)

Aston Villa : Swansea City 0:2 (0:1)
Dyer (5), Routledge (47)

Blackburn Rovers : Stoke City 1:2 (1:1)
Goodwillie (70); Crouch (17, 45)

Queens Park Rangers : Norwich City 1:2 (1:1)
Barton (11); Pilkington (42), Morison (83)
RK: Barton (36/QPR)

Fulham : Arsenal 2:1 (0:1)
Sidwell (85), Zamora (93); Koscielny (21)
RK: Djourou (78/Arsenal)

Tottenham Hotspur : West Bromwich Albion 1:0 (0:0)
Defoe (63)

Wigan Athletic : Sunderland 1:4 (0:1)
Rodallega (62); Gardner (45), McClean (55), Sessegnon (73), Vaughan (80)

Manchester City : Liverpool 3:0 (2:0)
Agüero (11), Y. Touré (33), Milner (75/11-m)
RK: Barry (73/City)

Everton: Bolton Wanderers 1:2 (0:0)
Howard (63); N`Gog (67), Cahill (78)

Newcastle United : Manchester United 3:0 (1:0)
Ba (33), Cabaye (47), Jones (90, a. g.)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.