Šport > Nogomet
12947 ogledov

"Sram me je, da sem Srb, odrekel se bom potnemu listu"

vladimir stojković Epa
Veliki srbski derbi je zaznamovala sporna sodniška odločitev.

V nedeljo sta se v 9. krogu srbske Superlige v Beogradu pomerila večna tekmeca Partizan in Crvena zvezda. Srečanje se je končalo z delitvijo točk (1:1), v središču pozornosti pa se je znašel izenačujoči zadetek gostujoče Zvezde.

Partizan je povedel v 33. minuti z golom Ricarda Gomesa, v 72. pa je za izenačenje poskrbel Richmond Boayke, ki je z glavo zadel po podaji iz kota. Domači vratar Vladimir Stojković je žogo uspel izbiti, vendar je sodniška ekipa na čelu z glavnim delivcem pravice Danilom Grujićem po posvetovanju presodila, da je okroglo usnje s celotnim obsegom prečkalo golovo črto.

Nogometaši Partizana, prepričani, da zadetek ne bi smel obveljati, so ob tem ponoreli. Stojković meni, da je bila domačim odvzeta velika zmaga, zato je po tekmi ogorčen dejal: "Prvič v življenju me je sram, da sem Srb. Jutri se bom odrekel potnemu listu, boste videli. Ne moreš sprejeti takšne odločitve. Moraš biti 300-odstotno prepričan. To ni bil zadetek, prisežem. Sodnik ni mogel videti žoge. Vsa čast nogometašem Zvezde za borbenost. Prvič me je sram, da pripadam tej državi," se je jezil vratar Partizana.

V taboru Crvene zvezde so, kakopak, drugačne mnenja. "Sodnik sprejema odločitve. Jaz sem samo nogometaš, vendar vem, da je bil zadetek. Ne potrebujem posnetka. Žogo sem pospremil s pogledom. Ničesar ne morem storiti, če nekateri ša naprej trdijo, da zadetka ni bilo," je povedal streler Boayke.

Zvezda se je po tekmi odzvala z objavo fotografije, s katero je želela dokazati, da je žoga res prešla golovo črto. Rdeči-beli so z remijem ostali na prvem mestu prvenstvene lestvice (22 točk). Dve točki manj imata drugouvrščeni Radnički Niš (20) in tretjeuvrščeni Partizan (20).

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.