Šport > Nogomet
26 ogledov

Sramota prvakov na San Siru!

Inter : Schalke
1/29
Žurnal24 main
Neverjeten večer v Ligi prvakov: Real Madrid se je sprehodil mimo Tottenhama, potem ko je večino tekme igral z igralcem več (4:0). Zgodba večera kljub vsemu katastrofa Interja proti Schalkeju (2:5).
Crouch podrl rekord Mariborčana!
Tottenhamov napadalec Peter Crouch je proti Real Madridu postal nogometaš z najhitreje dobljenima dvema rumenima kartonoma v zgodovini Lige prvakov. Rekord je do sedaj držal nekdanji branilec Maribora Geri Čipi, ki je na gostovanju pri Laziu leta 1999 dvakrat porumenel (in pordečel) po vsega 20 minutah.

Enajst golov, eno izmed presenečenj desetletja in eden izmed golov desetletja. Izjemen prvi četrtfinalni večer v Ligi prvakov, kjer je celo izvrstni Real Madrid po zmagi nad Tottenhamom uspelo zasenčiti - Schalkeju! Nemški rudarji, ki se mučijo v domačem prvenstvu, so na San Siru proti aktualnim prvakom Interju prikazali napadalno simultanko, kot je še ni bilo. Nerazzurri so po debaklu na mestnem derbiju z AC Milanom padli še globlje v blato, Leonardo pa je lahko z roba igrišča le nemočno spremljal razpad sistema, kjer je bil še drugič v treh dneh izključen Cristian Chivu.

GALERIJA

Tekma se je za domače začela sanjsko, saj je Inter po vsega 30 sekundah po prvi pravi akciji že vodil z 1:0. In to s kakšnim golom … Z zadetkom Dejana Stankovića, ki je gostujočega vratarja Manuela Neuerja premagal skorajda s polovice igrišča. Neuer je z glavo izven kazenskega prostora posredoval po podaji Estebana Cambiassa, žoga pa je prišla naravnost na noge Stankovića, ki je žogo s polovice poslal naravnost v mrežo Schalkeja.

Uvodni šok so Nemci prebrodili in že v 17. minuti tekme je na semaforju stadiona Giuseppeja Meazze pisalo 1:1. Za izenačenje je po podaji s kota poskrbel Joel Matip, ki je v mrežo Italijanov pospravil odbito žogo vratarja Julia Cesarja, ki je najprej ubranil strel osamljenega Papadopoulosa. Nova slaba novica je za Italijane prišla v 25. minuti tekme, ko je zelenico zaradi poškodbe moral zapustiti strelec prvega zadetka Stanković. A Italijane to očitno ni zmedlo, saj so preko Diega Milita v 34. minuti tekme prišli do vodstva z 2:1. Argentinec je po lepi akciji Italijanov in zaključni podaji Cambiassa rutinirano žogo poslal v nebranjeni del gola Nemcev. A ti so se še enkrat v prvem polčasu vrnili v igro, in sicer v 40. minuti, ko je na 2:2 izenačil Brazilec Edu. Rudarji so znova potrebovali dva poskusa, saj je prvi strel Eduja Julio Cesar ubranil, pri drugem pa le nemočno opazoval let žoge v mrežo Interja.

Drugi polčas bi se skorajda začel tako kot prvi: že v prvi minuti nadaljevanja se je Milito sam znašel pred gostujočim vratarjem, toda s strelom po tleh le za kakšnih 20 ali 30 centimetrov zgrešil mrežo Schalkeja. Ofenziva Interja se je nadaljevala in že čez dve minuti je novo priložnost za vodstvo Italijanov zapravil Samuel Eto'o, ki mu je Neuer odlično ubranil strel v kazenskem prostoru. A nenapisano nogometno pravilo, kdor ne da, dobi, se je znova izkazalo za resnično.

Schalke se je rešil pritiska Italijanov in po prvi pravi akciji v drugem polčasu v 53. minuti prišel do vodstva s 3:2. Strelec pa zimzeleni Raúl González, ki je tako prišel še do 71. zadetka v evropskih pokalih. Po lepi podaji Jeffersona Farfana je rutinirano premagal Julia Cesarja. Ko bi Italijani morali odgovoriti, pa je Andrea Ranocchia po podaji Joseja Manuela Jurada poslal žogo v lastno mrežo in Italijani so se znašli v zaostanku z 2:4. Da je bila žalost Interjevih navijačev še večja – v nedeljo jih je tako ali tako razžalostil že poraz njihovih ljubljencev proti Milanu – je s prekrasnim zadetkom v 75. minuti poskrbel Edu. 29-letni Brazilec je sprožil z roba kazenskega prostora in domači vratar je žogo lahko le s pogledom pospremil v mrežo. Italijani so imeli še nekaj (pol)priložnosti za znižanje izida, toda tretjega gola na Giuseppeju Meazzi niso dočakali.

Sprehod Reala na Bernabéu
Priprave na tekmo so za Spurse padle v vodo tik pred začetkom tekme, ko je napovedanega Aarona Lennona v prvi postavi zamenjal Jermaine Jenas. Še bolj bizarna je razlaga za njegovo odsotnost, saj naj bi po navedbah Uefe tekmo izpustil zaradi težav z grlom. Nič težav na drugi strani ni imel Real, ki ga je že po petih minutah igre v vodstvo popeljal Emmanuel Adebayor. Napadalec iz Toga je ostal povsem sam po podaji iz kota in močno ustrelil z glavo, Luka Modrić in Heurelho Gomes pa na golovi črti nista uspela ustaviti žoge pred prečkanjem črte.

Londončani so se znašli v nevarnosti, da povsem razpadejo že po vsega nekaj minutah, saj si je Peter Crouch z dvema ostrima in nepotrebnima startoma prislužil zgodnjo pot pod prho že v 16. minuti tekme. Kljub vsemu so Spursi strnili vrste in držali Real na varni razdalji, Rafael van der Vaart pa je po podaji Garetha Bala (iz avta!) ostal povsem sam pred Ikerjem Casillasom, a so ga branilci Reala še pravočasno zaprli. Prav prvi zvezdnik Bale je bil pri Tottenahmu precej zadržan, a skladno z njegovim prebujanjem so tudi Angleži postajali vedno nevarnejši. Že v naslednji akciji je Bale ušel Sergiu Ramosu, a pod pritiskom Pepeja zatresel le zunanji del mreže. Adebayor je imel v 33. minuti fantastično priložnost, a ga je William Gallas blizu golove črte oviral ravno dovolj, da "Ade" ni preusmeril podaje Ramosa v gol.

Redknapp je drugi polčas začel z Jermainom Defojem, ki je zamenjal ne povsem pripravljenega Van der Vaarta, toda stvari na igrišču se niso spremenile. Adebayor je nadaljeval svojo osebno misijo proti Tottenhamu in jim v 57. minuti zabil že deseti gol v karieri, potem ko ga je z leve našel spet fantastični Marcelo, Gomes pa je okamenel na golovi črti. Brazilski vratar je čez nekaj minut še uspel zadržati Adebayorja pri "le" dveh zadetkih, ko je lepo posredoval po novem strelu z glavo, a prav nobene možnosti ni imel v 72. minuti, ko je udaril Angel Di Maria. Argentinec je s fantastičnim strelom z roba kazenskega prostora zabil enega izmed golov sezone in Real je bil na pragu napredovanja. Tega je bolj kot ne že potrdil Ronaldo, ki je tekmo z veliko padci in posiljenimi streli le zaključil z nasmeškom na ustih, saj je z volejem premagal Gomesa za končnih 4:0. Šah. Mat.

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Real Madrid : Tottenham Hotspur 4:0 (1:0)
Adebayor (5, 57), Di Maria (72), Ronaldo (87)
RK: Crouch (16/Tottenham)

Inter Milan : Schalke 2:5 (2:2)
Stanković (1), Milito (34); Matip (17), Edu (40, 75), Raúl (53), Ranocchia (57/a.g.)
RK: Chivu (62/Inter)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.