Šport > Nogomet
12 ogledov

Sramota Santosa proti Barçi: "Bili so kot Tahiti"

barcelona fabregas neymar EPA
Petkova tekma za pokal Joana Gamperja, na kateri je Barcelona povozila Santos (8:0), ne odmeva le v španskih medijih.

"Spomijali so na Tahiti," je bil do predstave Santosa proti Barceloni na tekmi za pokal Joana Gamperja oster dnevnik Lance!, o "masakru" pa so pisali številni drugi brazilski mediji. Po prejetih osmih zadetkih na Camp Nouu so jezni navijači z grafiti porisali tudi stadion Vila Belmiro.

"Ven LAOR (Luis Álvaro de Oliveira Ribeiro, predsednik kluba, op. a.)", "sramota" in "spoštujte tradicijo" je bilo moč prebrati na zidovih objekta, potem ko so lahko privrženci črno-belih le nemočno spremljali, kako je njihov nekdanji ljubljenec Neymar skupaj z novimi soigralci smešil goste.

Pritisk kot pod Guardiolo

"Nič zato, ker nisem zabil gola, še bodo priložnosti," je po drugi tekmi za Barço in prvi, na kateri je nekaj minut odigral z vzornikom Lionelom Messijem, dejal Neymar. "Izjemen občutek je igrati na Camp Nouu. Malce čudno je bilo igrati proti Santosu, dosegli smo dober rezultat in vesel sem za Barço. Manjka mi še nekaj fizične priprave, a zdaj bom lahko igral z velikimi igralci, kot so Cesc (Fàbregas), Messi, Xavi, ..."

Španski in katalonski mediji so bili navdušeni nad predstavo ekipe Gerarda Martina, ki je na svoji prvi tekmi kot trener kluba obudil hud pritisk na zadnjo vrsto nasprotnika. Slednji naj bi po mnenju dnevnika MARCA spominjal na "prve sezone pod Josepom Guardiolo".

Neymar bo glavobol

"Čeprav sta bila Neymar in Messi na zelenici skupaj le četrt ure, sta pokazala nekaj obetavnih znakov za navijače Barcelone," dodajajo španski kolegi, ki ob "ognjemetu na Camp Nouu" hvalijo tudi predstavi Alexisa Sáncheza in Cesca Fàbregasa

"V 16 minutah, kolikor sta igrala skupaj, je bil 'Ney' pozoren na vse Messijeve akcije in se skušal čim bolj ponujati. Povezave vseeno niso ustavrile nevarnosti, Neymar pa je brez Argentinca v igri bolj spominjal na igralca iz brazilske reprezentance, tistega, ki ima bolj samosvoje akcije. Jasno je, da bo še povzročal glavobole nasprotnim obrambam," so zapisali pri barcelonskem Mundu Deportivu.

Prerivanje po tekmi

Na posnetku, ki ga je v soboto objavil portal dnevnika Globo, je razvidno, kako se je peščica razjarjenih navijačev Santosa že ob odhajanju s Camp Noua spravila nad nogometaše. Prišlo je tudi do kričanja in prerivanja, a so se nekateri člani moštva kasneje že malce bolj sproščeno pogovorili z rojaki, ki so jih prišli vzpodbujat v Katalonijo.

O tem, da ju je po petkovi tekmi kar malo "sram", sta za lokalne medije izjavila tudi nekdanja Peléjeva soigralca pri mitskem brazilskem klubu, Coutinho in Pepe.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.