Šport > Nogomet
25 ogledov

Srbi hvalijo slovensko kulturo

Slovenski navijači niso žvižgali srbski himni, kar je pozdravil portal Press. (F Žurnal24 main
Čeprav jim ni bila dosojena – najverjetneje po krivici – enajstmetrovka, se srbski mediji na to ne izgovarjajo pretirano. Krivijo selektorja Antića in hvalijo Slovence, ker niso žvižgali himni.

Ne morem reči, da smo igrali mlačno, čeprav bi morali v določenem trenutku bolj pritisniti. Ob tem se nam je zgodila še situacija z nedosojeno enajstmetrovko. Moral bi biti tudi rdeči karton. Navsezadnje 1:1 niti ni tako slab rezultat.
Dejan Stanković

Srbski mediji ne skoparijo s kritikami na račun tamkajšnjih nogometašev. "Slaba igra Srbije dovolj za točko" pravijo pri B92"Kilavi orli" se glasi naslov članka na spletnem portalu Pressa, v nadaljevanju pa: "Srbija je proti Sloveniji odigrala 1:1, do točke pa je prišla srečno. Za slabo igro je kriva napačna taktika selektorja Radomirja Antića. Orli so bili oškodovani za čisto enajstmetrovko." Press zameri Antiću, ki je sicer poveljeval s tribune, predvsem pomanjkanje poguma, da bi v igro že prej poslal  Miloša Ninkovića in Gojka Kačarja.
NE SPREGLEJTE OBSEŽNE GALERIJE IZ BEOGRADA, MED DRUGIM TUDI S FOTOGRAFIJAMA RAZGRAJANJA NAVIJAČEV.

"

Sojenja ne bi komentiral. Škoda, da nam ni uspel preobrat. Kljub vsemu je 1:1 najbolj realen rezultat.
Nemanja Vidić
V prvem delu so Slovenci izvedli nekaj zelo nevarnih protinapadov, v drugem pa popolnoma prevzeli nadzor na igrišču," nadaljuje Pressov novinar: "Bolelo je, ko smo gledali igralce Manchester Uniteda, Liverpoola, Juventusa in Interja, kako jih nadigravajo nogometaši iz manj uglednih klubov. Gol Milivoja Novakovića je bil logična posledica."

Isti medij je bil tudi navdušen nad kulturo slovenskih navijačev. Srbski so namreč žvižgali slovenski himni, ko pa so to želeli storiti tudi nekateri posamezniki ob srbski Bože prave, je "nekaj Slovencev začelo mahati z rokami, češ, nehajte, zato je žvižganje trajalo le kako sekundo, tako da je srbska himna minila brez žvižgov".

Nogometaši ne žalujejo preveč. Strelec Nikola Žigić je za Blic dejal: "Zaradi doseženega zadetka sem presrečen. Hvala navijačem za podporo, žal mi je, da jih nismo obdarovali z zmago. Zmanjkalo nam je nekaj sreče. Ni čas za žalovanje, kvalifikacije so se šele začele."