Šport > Nogomet
8338 ogledov

Srbi ponoreli, zaradi pevca zahtevajo odstop selektorja

Thompson
Srbski mediji so močno udarili po selektorju svoje nogometne reprezentance. Nekateri celo zahtevajo njegov odstop.

Selektor srbske nogometne reprezentance Mladen Krstajić se je znašel pod močnim udarom kritik, ker je na Facebook profilu všečkal fotografijo Ivana Rakitića s sprejema v Zagrebu.

Hrvaški nogometaš in Krstajić sta že vrsto let prijatelja, saj sta nekoč skupaj igrala za Schalke v nemški Bundesligi. Srbski selektor se je tako zagotovo veselil prijateljevega uspeha ter mu je podporo izrazil tudi na socialnem omrežju.

Na to pa ni najbolje odreagirala srbska javnost, saj je bil na omenjeni fotografiji tudi hrvaški nacionalistični pevec Marko Perković Thompson. Krstajić se je javnosti seveda takoj opravičil.

"Ivanove fotografije všečkam avtomatsko, kjerkoli se pojavijo. Tako je bilo tudi tokrat. Zagotovo tega nisem storil, da bi podprl Thompsona, ki je odprto nastrojen proti Srbiji in srbskemu narodu. Niti ga nisem prepoznal na sliki, niti me on zanima, niti želim slišati za njega, ali kaj podobnega. Vsi ki me poznajo, vejo, kako ljubim svojo zemljo in naš narod, obenem pa spoštujem druge," se je opravičeval Krstajić.

Toda javnosti s tem ni uspel pomiriti. Mediji so se grdo spravili nanj, nekateri celo zahtevajo njegov odstop, oziroma pritiskajo na zvezo, da selektorja odpusti.

"Osramotil si nas! Krstajiću odpoved zaradi Thompsona!" se je glasil naslov v Kurirju, ki je v svoji tiskani izdaji tej temi posvetil ogromno prostora. Trdijo, da v FSS-u (Srbska nogometna zveza) vlada prepričanje, da bi Krstajić zaradi tega incidenta moral biti odpuščen.

Komentarjev 3
  • duuudeee 10:02 19.julij 2018.

    Tudi tvoja pismenost ni ravno na nivoju, če smo že pri temu.

  • Laznivi 08:51 19.julij 2018.

    Budala srbska nepismeni ovcepasci