Šport > Nogomet
26 ogledov

Srbija ostaja črno-bela: Partizan prvak

nk olimpija partizan stožice Benjamin Kovač
Nogometaši Partizana so z zanesljivo zmago proti Borcu iz Čačka še petič zapored osvojili naslov srbskih prvakov (4:0). Za 24. zvezdico v zgodovini kluba bi bil dovolj tudi remi, a so varovanci nekdanjega Chelseajevega trenerja Avrama Granta naslov osvojili v stilu.

Po zadnjem sodnikovem žvižgu so lahko člani Partizana začeli proslavljati 24. naslov v zgodovini kluba, črno-beli del Beograda pa je še peto leto zapored prevladal nad rdeče-belim. Crvena zvezda lahko s trenerjem Robertom Prosinečkim sicer osvoji naslov pokalnih zmagovalcev, na poti do finala pa so izločili prav nove (stare) srbske prvake, a bo to verjetno bolj slaba tolažba.

Partizan je pod vodstvom Avrama Granta na odločilni tekmi 27. kola srbske Superlige v Čačku premagal domači Borac in osvojil peti zaporedni državni naslov. Saša Marković je že v deseti minuti zadel za vodstvo, po nekaj priložnostih na obeh straneh pa se rezultat do polčasa ni spremenil. Partizanov vratar Vladimir Stojković je moral še pred koncem prvih 45 minut zapustiti igrišče, saj se je poškodoval po trku z enim izmed domačih nogometašev.

Ivan Ivanov je po kotu v 63. minuti z glavo povišal na 2:0, Partizanovi navijači pa so na južnem delu stadiona Kraj Morave že lahko začeli slaviti. Lamine Diarra je z dvema goloma v 80. in 85. minuti po podajah bodočega zvezdnika Nikole Ninkovića še olepšal ključno zmago črno-belih, ki so si po zadnjem sodnikovem žvižgu nadeli majice z napisom "Mi smo šampioni!".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.