Šport > Nogomet
14 ogledov

Srbija: Petrović ni več selektor

Slovenija - Srbija vladimir petrović Saša Despot
Tri dni po porazu proti Sloveniji je srbski selektor Vladimir Petrović, bolj znan pod vzdevkom Pižon, dobil nogo pri nogometni reprezentanci Srbije. Pogodba ga je z nogometno zvezo Srbije (FSS) vezala do konca leta 2011, a se je s FSS sporazumno dogovoril o zgodnejšem koncu romance.

"Imel sem čast in zadovoljstvo, da sem v prejšnjem obdobju na najboljši možni način sodeloval z vodilnimi na FSS in da s klopi vodim najmočnejšo državno ekipo. Ni se nam uspelo uvrstiti na prihajajoče prvenstvo. Kot odgovorni ljudje, ki se zavedajo vseh nalog v poklicu, s katerim se ukvarjamo, smo preučili novonastalo situacijo in se dogovorili, da je sporazumna prekinitev pogodbe najboljša rešitev," je v svoji zadnji izjavi kot srbski selektor povedal Vladimir Petrović.

Pri nogometni zvezi Srbije (FSS) so na svoji uradni spletni strani zapisali, da so se z nekdanjim vezistom Jugoslavije, Crvene zvezde in Arsenala razšli v prijateljskem vzdušju: "Na sestanku, ki sta se ga v petek udeležila Petrović in predsednik FSS Tomislav Karadžić, smo v prijateljskem vzdušju dosegli dogovor, da je najboljša rešitev sporazumni razhod. To pomeni, da Petrović od danes ni selektor Srbije, obe strani pa sta se strinjali, da je nadaljnje sodelovanje nemogoče, potem ko reprezentanca ni dosegla svojih ciljev."

Petrović je po remiju Srbije in Slovenije na Marakani prejšnje leto (1:1) prevzel vodenje reprezentance iz rok Radomirja Antića, začel pa s šokantnim domačim porazom proti Estoniji (1:3), kasnejši drugouvrščeni ekipi skupine C. Srbi so imeli pred zadnjo tekmo v Ljudskem vrtu še vedno možnosti za napredovanje v dodatne kvalifikacije, a po porazu so "orli" zasedli le tretje mesto v skupini (0:1).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.