Šport > Nogomet
25 ogledov

Srbija: zvezdniki že, kaj pa ekipa?

Dejan Stanković bo v torek spet motor na sredini igrišča pri Srbiji. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca po porazu v prvem kolu kvalifikacij za EP v torek gostuje pri starih znancih v Beogradu.

Na srbsko reprezentanco, ki bo v drugem kolu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 gostila Slovenijo, se je po bledih predstavah na svetovnem prvenstvu usul plaz kritik. Srbi imajo v svojih vrstah številne izvrstne posameznike, ki pa v Južnoafriški republiki moštveno spet niso delovali po pričakovanjih.

Iz velikih klubov
Srbski nogometaši so na evropskem tržišču vredni milijone evrov. V obrambi sta najbolj zveneči imeni Nemanja Vidić iz Manchestra Uniteda in Chelseajev Branislav Ivanović, ogromno pa obeta tudi eden od najbolj nadarjenih evropskih branilcev Neven Subotić iz dortmundske Borussie. Tudi v zvezni vrsti ne manjka velikih imen. Stalnica je veteran Dejan Stanković, ki že od leta 1998 igra v italijanski Serie A, kjer je nastopal za Lazio in Inter. Na Apeninskem polotoku se mu je pred kratkim pridružil tudi Miloš Krasić, po novem nogometaš torinskega Juventusa.

Veliko nevarnost za slovenska vrata bo predstavljal član Liverpoola Milan Jovanović, zahtevno nalogo pa bo predstavljalo tudi zaustavljanje kar 202 centimetra visokega napadalca Nikole Žigića. Devetindvajsetletnik iz Bačke Tolope prav tako v novi sezoni igra v Angliji, saj je iz Valencie prestopil v Birmingham.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.