Šport > Nogomet
16 ogledov

Srbiji lahko ostane le točka

Srbski mediji so se razpisali, da bo Uefa strogost na račun huliganstva testiral Žurnal24 main
Uefa bo v petek sporočila kazen za Srbijo, ki ji grozi tudi odvzem treh že osvojenih točk v kvalifikacijah za nogometno EP leta 2012, ki bo na Poljskem in v Ukrajini.

"Incident, prekinitev tekme, ne sme pripeljati do tega, da bi bil kdorkoli prikrajšan oziroma da bi bila skupina zaradi različnih izhodišč neregularna. Italijani si bodo izboljšali razliko v golih, ne bodo dobili nobenega kartona ... Prosim lepo," razmišlja selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek.

V petek bo disciplinska komisija Mednarodne nogometne zveze (Uefa) sporočila kazen za Srbijo zaradi navijaških izgredov pred kvalifikacijsko tekmo z Italijo v Genovi. Srbski mediji poročajo, da naj bi Srbija tekmo izgubila z 0:3, odigrala tri tekme doma pred praznimi tribunami in poleg tega še izgubila tri že osvojene točke.

"Naj odloča igrišče"
"Vedno sem za to, da se naredi vse, da bi se odločalo na igrišču. Ne bi rad, da mi tu potegnemo najkrajšo. V Beogradu smo morali igrati, tam smo dobivali kartone. Nihče ne sme biti v prednosti. Hitro lahko pride do odločitve, ko reprezentance v skupini niso več v enakem položaju," pravi Kek.

Poleg Slovenije so pri Srbiji gostovali le še Estonci, Severno Irsko, Ferske otoke in Italijo pa pot v Beograd še čaka.

Imeli bi le eno točko
Če bo Uefa Srbom res odvzela tri točke (in ob tem Italijanom prisodila zmago za zeleno mizo s 3:0), bodo imeli na petem mestu že šest točk zaostanka za drugouvrščeno Slovenijo in kar devet točk manj kot Italija.

Vrstni red skupine C bi bil videti takole: Italija 10 točk, Slovenija 7, Estonija 6, Severna Irska 5, Srbija 1, Ferski otoki 1.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.