Šport > Nogomet
29 ogledov

Srbom lahko povzročimo težave

Srečko Katanec Srecko Žurnal24 main
Nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec se je v pogovoru za enega od srbskih medijev dotaknil današnjega kvalifikacijskega obračuna med Srbijo in Slovenijo. Srečko Nacionale je prepričan, da Slovenci lahko odigrajo zelo dobro in "nekdanje brate" spravijo v težave.

Nocojšnji obračun med Slovenijo in Srbijo v Ljudskem vrtu vsaj Slovencem ne prinaša ničesar, saj so izbranci Matjaža Keka že izgubili vse možnosti za dodatne kvalifikacije in "obvoz" do evropskega prvenstva prihodnje leto v Ukrajini in na Poljskem. Precej več pa lahko današnja tekma prinese ali vzame "nekdanjim bratom", ki jim zmaga prinaša dodatne kvalifikacije. Marsikdo bi pomislil, da Srbi v Mariboru ne bodo imeli težke naloge, a resnica je precej drugačna. Naši reprezentanti si neuspešne kvalifikacije na vsak način želijo zaključiti z zmago in vse bolj kritičnim navijačem dokazati, da jim srce še kako bije za Slovenijo. Očitno podobno razmišlja tudi nekdanji selektor Slovenije Srečko Katanec, ki pred današnjo tekmo v pogovoru za srbski Sportski Žurnal ni želel napovedati zmagovalca. "Srbija mora nujno zmagati. Nimate druge možnosti kot osvojiti tri točke, kar bo vplivalo tudi na dogajanje na igrišču. Nekako morate najti pot do zmage, a to bo vse prej kot lahko, ne glede na to, da vas bo pričakala ekipa brez možnosti za uvrstitev na EP in bo igrala le za čast. Težko je oceniti, kdo ima prednost," je svoj pogled predstavil Katanec.

V prid Srbije ne govori niti zgodovina. Slovenci in Srbi so v preteklosti odigrali pet srečanj in prav vse so se končale brez zmagovalca. Pod tri remije se je "podpisal" tudi Katanec. "Slovenci bodo na igrišče pritekli z namenom, da bodo zaigrali za svojo dušo. Ne vem, kaj bo naredil sedanji selektor, toda jaz vem, kako bi motiviral ekipo. Navdih mora najti v dejstvu, da gre za zaključek kvalifikacij in da bodo številni igralci, ravno proti Srbiji, v srečanju videli priložnost, da se dokažejo pred prihajajočimi preizkušnjami. V petek so ostali tudi brez teoretičnih možnosti za napredovanje, toda do torka bodo to pozabili, tako da bo njihov adut tudi neobremenjenost. Slovenija je Srbiji sposobna povzročiti veliko več težav, kot si to lahko zamislimo v tem trenutku," je še dodal Srečko Katanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.