Šport > Nogomet
11 ogledov

Srbska vlada na pomoč Zvezdi in Partizanu

Crvena zvezda Marakana stadion 1991 EPA
Srbska vlada bo pomagala pri refinanciranju zadolženih beograjskih velikanov Crvene zvezde in Partizana, je na jutranji tiskovni konferenci sporočil namestnik srbskega premierja Aleksandar Vučić. Pri Crveni zvezdi so že najeli menedžerje, ki bodo začasno vodili klub.

Aleksandar Vučić je ob odsotnosti premierja Ivice Dačića v sredo zgodaj zjutraj sklical novinarsko konferenco, na kateri je oznanil refinanciranje športnih klubov Crvene zvezde in Partizana, potem ko je predsednik Zvezde Vladan Lukić dan prej odstopil zaradi "utrujenosti" po bojevanju s 60 milijoni evrov dolga.

Odhod Lukića je še začinil negotovo atmosfero pred beograjskim derbijem z branilcem naslova Partizanom, ki tudi pred sobotnim gostovanjem na Marakani vodi na lestvici. Razpad sistema pri največjih beograjskih klubih je zaskrbel tudi srbsko vlado.

"Govoril sem s klubskimi legendami in vodilnimi v srbski vladi. Dogovorili smo se, da bomo refinancirali dolgove Crvene zvezde in Partizana, ker država ne more dovoliti, da ta dva kluba propadeta," je dejal Vučić.

"Situacija je tako huda, da je ne moremo niti komentirati. Storili bomo vse, da pomagamo Crveni zvezdi in Partizanu. Kar se tiče Crvene zvezde, bomo govorili z Gazpromom, njihovim generalnim pokroviteljem, da bi izvedeli, kako kmalu lahko v klub načrpajo še nekaj denarja."

Džajić spet na Marakani

Vučić je še dodal, da bo delovna skupina na čelu s klubsko legendo Draganom Džajićem prevzela vodenje Zvezde in skušala utrditi njen finančni položaj, dokler decembra ali januarja ne bodo izvolili novega predsednika in upravnega odbora.

Džajić je bil direktor kluba, ko je ta prišel do svojega največjega uspeha v zgodovini, naslova evropskih prvakov leta 1991, leta 1998 pa je prvič postal predsednik. Od predsedniškega mesta se je poslovil leta 2004, ob povratku pa je dejal, da se veseli izziva.

"To je malce nepričakovano zame, ampak Crvena zvezda se ne sme nikoli predati," je dejal Džajić. "Prva prioriteta kluba je, da častno zaključi prvo polovico sezone. Zahvaljujem se gospodu Vučiću, ki mi je izkazal zaupanje. Jasno je, da so moje sposobnosti najbolje izrabljene v športnem sektorju. Dal bom vse od sebe. Ni me bilo osem let, ampak mislim, da še vedno vem, kako se stvarem streže."

Crveno zvezdo je pred meseci zapustil tudi trener Robert Prosinečki, še en član legendarne generacije s konca 80. in začetka 90. let. Za večnimi rivali Partizanom, ki so osvojili zadnjih pet naslovov prvaka, Zvezda po dveh zaporednih porazih zaostaja že za osem točk.

Komentarjev 1
  • alfredo 13:54 14.november 2012.

    Odkar Prosinečki ni več trener, jih ne spremljam...