Šport > Nogomet
51 ogledov

Srbski mediji: Sramota!

Dejan Stanković Srbija EPA
Dan po koncu kvalifikacijskega ciklusa in porazu proti Sloveniji srbski mediji niso bili nič kaj prizanesljivi do svojih reprezentantov. Sport je igro izbrancev Vladimirja Petrovića Pižona označil za "Srbsko sramoto!".

Srbi so še v torek popoldne sanjali, da bodo v šestem poskusu prvič premagali Slovenijo in se uvrstili v dodatne kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu 2012. Kot se je izkazalo kasneje, je bil to račun brez krčmarja. Izjemen zadetek Dareta Vršiča, še bolj izjemne obrambe Samirja Handanovića in srbske sanje o Euru 2012 so se sesule kot hišica iz kart. Po pričakovanjih srbski mediji do svojih reprezentantov, krovne zveze in strokovnega vodstva dan po srečanju niso bili nič kaj nežni.

Najbolj bran športni srbski dnevnik Sportski Žurnal v članku z naslovom Apokalipsa piše, da so se Srbi s sramotno igro in porazom osramotili v Mariboru. "Po govoricah naj bi srbski reprezentanti dan pred tekmo v Dublinu zahtevali premije, če proti Severni Irski in Italiji osvojijo štiri točke," še piše Sportski Žurnal. "Petrović se z ekipo, ki je vredna 196,5 milijona evrov, ni uspel uvrstiti niti v kvalifikacije," ugotavlja Dnevni list in dodaja, da je zmaga Slovencev še en žebelj v krsti srbskega nogometa. V komentarju z naslovom Lažni domoljubi (Lažni patrioti) Dnevni list tudi poziva predsednika Nogometne zveze Srbije Tomislava Karadžića, da pojasni, zakaj je na čelo reprezentance postavil Vladimirja Petrovića Pižona in prizna, če so reprezentanti zahtevali premije za odhod na EP. "Srbija bo prej prišla v Evropsko unijo, kot se bodo njeni reprezentanti uvrstili na Evropsko prvenstvo," pa so še pribili pri Dnevnem listu.

Sport je igro izbrancev Vladimirja Petrovića Pižona označil za "Srbsko sramoto!". "Katastrofalna igra Petrovićeve reprezentance, velika napaka vratarja Jorgačevića v 45. minuti (strel s 40 metrov) in slabo izvedena enajstmetrovka Nemanje Vidića v 64. minuti so odločili, da je Slovenija prvič premagala reprezentanco bivše Jugoslavije," še pišejo ogorčeni srbski mediji, ki nikomur niso prizanašali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.