Šport > Nogomet
471 ogledov

Srbski nogometaš zaradi ženinih čivkov ostal brez lepe pogodbe in kluba

Aleksandar Katai Profimedia
Ženini čivki so ga stali pogodbe.

Los Angeles Galaxy je prekinil pogodbo z devetindvajsetletnim srbskim nogometašom Aleksandrom Kataijem. Za takšno potezo so bili krivi zapisi na twitterju, ki jih je ob protestih v ZDA, ti zaradi smrti temnopoltega Georgea Floyda trajajo že več kot teden dni, zapisala njegova žena.  

Tea Katai je ob posnetkih iz New Yorka, ko je policijsko vozilo zapeljalo med protestnike, na twitterju v srbskem jeziku zapisala "ubijte to sran...", v drugem čivku pa je ljudi, ki protestirajo proti policijskemu nasilju nad temnopoltimi v ZDA, označila za 'nagnusno govedo".

Svoje tvite je hitro izbrisalo, a so bili ti že opaženi. Navijači Galaxyja so zahtevali, da klub odpusti Srba. V četrtek je četverica navijačev ob kipu Davida Beckhama izobesila transparent z napisom: "Ne želimo rasistov v našem klubu!" 

Nogometaš se je na instagramu opravičil za dejanje svoje žene, označil njene zapise za "nesprejemljive" ter dodal, da takšne poglede na svet "ne deli z ženo in da jih v družini ne bo toleriral". Vse skupaj mu ni pomagalo, po pogovoru z vodstvom kluba je ostal brez službe, po pogodbi naj bi na leto zaslužil vsaj 612,500 ameriških dolarjev.

Katai je v Los Angeles prišel decembra po dveh letih igranja za Chicago Fire. Pred prekinitvijo sezone zaradi koronavirusa je zaigral v prvi postavi na obeh tekmah Galaxyja v ligi MLS. Za Chicago Fire je v preteklih dveh sezonah odigral 62 tekem in zbral 18 zadetkov in 12 asistenc. Pred odhodom čez Atlantik je igral za španski Alaves, v Grčiji je bil med drugim član Olympiacosa, v Srbiji pa Vojvodine in Crvene zvezde.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.