Šport > Nogomet
2439 ogledov

Srbski vratar in navijači prejeli hude kazni zaradi dogajanja v Ljubljani

Slovenija : Srbija
1/6
Profimedia
Srbski nogometaši so bili kaznovani zaradi vedenja navijačev v Ljubljani.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je zaradi neprimernega obnašanja navijačev na domači tekmi proti Norveški in gostovanju v Ljubljani kaznovala srbsko zvezo s prepovedjo obiska gledalcev na naslednji tekmi lige narodov proti Švedski. Poleg tega bo morala zveza plačati še 43.000 evrov. Kazen je posledica treh različnih incidentov navijačev, rasizma, vdora na igrišče in uporabe laserja med igro.

Slovenija : Srbija | Avtor: Profimedia Profimedia

Na tekmi proti Švedski, 24. septembra v Beogradu, pa bodo srbski nogometaši morali na igrišče prinesti transparent z napisom "Reci ne rasizmu". Če bodo navijači incidente ponovili, njihove nogometaše čaka še ena tekma na praznem stadionu.

Poleg tega je Uefa zaradi žaljenja uradne osebe med tekmo v Ljubljani suspendirala še reprezentančnega vratarja Predraga Rajkovića, ki ne bo smel igrati kar na dveh tekmah.

Predrag Rajkocić | Avtor: Profimedia Profimedia

 

 

 
Komentarjev 1
  • radovednica 08:00 16.julij 2022.

    Res huda kazen. Kaj pa je dve tekmi? To kasira vsak, ki je pravično ali ne, izključen. Kazen bi bila dve leti neigranja in denarna kazen 5 milijonov €. Pa nikoli več ne dovoliti tem ciganom na tekmo v Sloveniji, ...prikaži več pa tudi našim idiotom ni treba nikamor izven Slovenije.