Šport > Nogomet
16 ogledov

Srček je že prešel v navado

Žurnal24 main
Josip Iličić je za spletno stran goal.com peta najboljša okrepitev Serie A v tej sezoni. Za Palermo je zabil že sedem golov.

"Preden je Josip Iličić prišel k Palermu, je malokdo slišal zanj, toda javnost je polna hvale na njegov račun. V tej sezoni je boljši tudi od Javierja Pastoreja. Njegovega 'srčka' ob proslavljanju pa smo se že navadili," so v obrazložitvi zapisali na največjem svetovnem nogometnem portalu Goal.com, kjer so Josipa Iličića postavili na peto mesto med najboljšimi okrepitvami italijanske Serie A v tej sezoni.

V hrbet gleda zvezdam
Na prvih štirih mestih pred vezistom Palerma so se znašli Zlatan Ibrahimović (Milan), Hernanes (Lazio), Edinson Cavani (Napoli) in Miloš Krasić (Juventus), za njim pa tudi odmevna imena, kot so Marco Borriello (Roma), Fabio Quagliarella (Juventus) in Alberto Aquilani (Juventus).

Ne ponavlja za Patom
Proslavljanje s prikazovanjem simbola srca so Italijani spoznali že prek Alexandreja Pata, saj je Milanov Brazilec tako posvečal svoje gole dolgoletnemu dekletu in zdaj že bivši ženi Sthefany Brito. "Moje posnemanje Pata po zadetkih? To sem počel že v Mariboru po vsakem golu, a nisem kopiral Pata. Posvečeno je mojemu dekletu," o tem pravi Iličić, ki je v tej sezoni zadel in posledično javnosti srček pokazal že sedemkrat. S svojimi goli je 22-letni Kranjčan Palermu pomagal do šestega mesta na prvenstveni lestvici.

Pri Palermu kot doma
Nekdanji nogometaš Interblocka in Maribora se je na Siciliji znašel kot riba v vodi. Slovenska kolonija pri Palermu se nenehno širi, Iličić pa je trenutno najsvetlejši primer uspešnega trgovanja med italijanskim prvoligašem in slovenskimi klubi. "Počutim se, kot da sem pri Palermu že zelo dolgo. Ne bi si mogel želeti boljšega okolja za nadaljevanje kariere po odhodu iz Slovenije," je s svojo izbiro zelo zadovoljen Jojo, ki mu na Siciliji družbo že od poletja dela Armin Bačinović, od januarja pa si bo slačilnico delil tudi s Sinišo Anđelkovićem in Jasminom Kurtićem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.