Šport > Nogomet
11 ogledov

Sretenović: "Maribor nima Vršiča!"

Sretenović Zelko Olimpija Boštjan Tacol
Pred nedeljskim derbijem med Mariborom in Olimpijo Ljubljano smo se pogovarjali s Sretenom Sretenovićem. Srbski branilec še naprej čaka na svoj prvi zadetek v zeleno-belem dresu, tudi pred drugim letošnjim obračunom pa upe tako kot skozi celotno sezono polaga v reprezentanta Dareta Vršiča, ki se po izjemnem golu Sretenovićevi Srbiji vrača v Ljudski vrt.

Bliža se drugi večni derbi. Pričakovanja?
Ko se približuje ena tako pomembna tekma se to občuti. Igralci komaj čakamo, da se tekma začne. Glede na to, da je to veliki derbi, so pričakovanja velika, da tekmo odigramo dobro. Ko se igra derbi se ne gleda na lestvico, ne gleda se na formo, to je derbi, kjer na stadione prihaja veliko število ljudi. Pričakujemo eno dobro tekmo in da izpolnimo vse zahteve, ki jih bo od nas v slačilnici zahteval šef.

Gola v dresu Olimpije še niste zabili. Kako lepo bi bilo, če bi ga zabili ravno Mariboru?
Gotovo bi bil najsrečnejši, če bi ravno na tej tekmi zabil svoj prvi gol za Olimpijo. Ampak o tem golu preveč ne razmišljam, najpomembneje je, da tam osvojimo tri točke, če bi Bog dal, pa bi bil najsrečnejši, če bi gol zabil prav jaz.

Vam je igralcem kaj odleglo po letošnji prvi zmagi nad Mariborom? Na prejšnjih tekmah kljub enakovrednim predstavam namreč nikakor niste mogli do zmage na derbiju?
Seveda smo bili zelo zadovoljni. Po derbiju, ki smo ga odigrali mnogo bolje od Maribora, pa smo dvakrat zapored remizirali. V tisti derbi smo šli še bolj motivirani, vztrajali smo pri naši igri, ki smo jo igrali in zelo sem vesel, da nam jih je uspelo premagati s tako prepričljivim rezultatom. Upam, ne upam – prepričan sem v to, da bomo s tako igro nadaljevali tudi v nedeljo v Mariboru in gotovo pričakujemo zmago.

Po tisti tekmi se je zdelo, da bo Olimpija šla naprej in nedeljski derbi pričakala na prvem mestu, ali vsaj bližje Mariboru, a temu ni tako.
Ko se igra derbi je lestvica povsem nepomembna, tako kot forma igralcev. Na derbiju se vse spremeni, vplivajo druge stvari, tudi hladna glava. Prepričan sem, da bodo vsi igralci, tako Olimpije kot Maribora, v tekmo šli stoodstotno. Povem vam, gotovo bo tudi Maribor zdaj poizkušal pokazati, da Olimpija ni toliko boljša, mi pa bomo na drugi strani skušali pokazati, da smo.

V slovenski ligi so na sporedu kar štirje derbiji. Bi lahko zaradi tega še bolj vplivali na končni razplet sezone?
Zame so tri točke le tri točke, pa naj bodo proti Mariboru ali Triglavu. Javnost in vsi mi bi bili seveda veseli, če bi premagali Maribor, ampak tri točke so tri točke. Se tukaj odloča prvenstvo? Gotovo.

Ste si ogledali kakšno tekmo Maribora v Evropi, kako ocenjujejte njihove predstave?
Maribor je do sedaj pokazal, da je dobra ekipa. To je tudi motiv več za nas, saj si tudi mi želimo dokazati, da sodimo v Evropo.

Mariborčani imajo širok izbor napadalcev, kar je nekaj, s čimer se Olimpija ne more najbolj pohvaliti.
Oni nimajo Dareta Vršiča. (smeh)

Vaši reprezentanci Srbije je zabil fantastičen gol ravno v Ljudskem vrtu …
Nimam kaj. Upam, da bo takšno partijo, kot jo je odigral proti Srbiji, pokazal tudi proti Mariboru.

Komentarjev 1
  • Gigii 19:55 29.oktober 2011.

    Olimpija pa nima LJUDSKEGA VRTA !