Šport > Nogomet
6 ogledov

Stabilizacija in organizacija

Dravaši se bodo v dodatnih kvalifikacijah udarili z Aluminijem. Žurnal24 main
Ptujska Drava je v prejšnji sezoni komaj zadržala prvoligaški nogometni status. V prihajajoči sezoni je cilj torej predvsem stabilizacija. Brez velikih sprememb.

Na Ptuju so v sezono 2007/8 vstopili z najvišjimi cilji v zgodovini. Razmišljanja so segala vse do Evrope. Mlada, podrobno selekcionirana ekipa je pod vodstvom Dražena Beseka grozila najboljšim v ligi. Šest trenerjev in 12 mesecev kasneje se Drava pripravlja na naslednjo sezono, potem ko je v prejšnji šele skozi dodatne kvalifikacije zadržala prvoligaški status.

Doris Kelenc je kljub ponudbam ostal na Ptuju. © Saša Despot

 
Nov trener je postal Ljubinko Drulović , nekdanji srbski reprezentant in legenda portugalskega velikana Porta . Velikih sprememb v igralskem kadru ni bilo, klub je prekinil pogodbo z Markom Kmetcem , ker še ni razrešen njegov status po dopinški aferi, v moštvo pa sta za zdaj prišla le dva branilca, Denis Halilovič iz Celja ter Siniša Andjelković iz Triglava .

Športni direktor Mladen Dabanovič ima v teh dneh polne roke dela. Vendar kot kaže ne s prestopi igralcev. "S to ekipo in tem kadrom bomo začeli prvenstvo, kaj pa se bo dogajalo do konca avgusta je težko reči," pravi nekdanji reprezentančni vratar, ki je z nekaj pridevniki opisal tudi novega trenerja. "Drulović je deloven, strokoven in ima pravi karakter. Prav takšnega smo ga tudi pričakovali."

 
 

Ekipa je kakovostna, prvenstvo bo izenačeno. O bolj konkretnih rezultatskih ciljih je zdaj težko govoriti.

Mladen Dabanovič

 
Po predzadnjem mestu v prejšnji sezoni (leto prej so bili Ptujčani četrti) so letošnji cilji zadnji uvrstitvi primerni. "Želim stabilizacijo ekipe, dobro organizacijo v klubu ter boljše igre kot v zadnjem prvenstvu. Ekipa je kakovostna, prvenstvo bo izenačeno. O bolj konkretnih rezultatskih ciljih je zdaj težko govoriti. Na koncu bodo o razvrstitvi na lestvici odločale malenkosti," slaba dva tedna pred prvenstvom pravi Dabanovič.

Po hudi poškodbi, ki mu je pravzaprav uničila zadnjo sezono pa se na slovensko sceno vrača ofenzivni vezist Rok Kronaveter , ki bo končno zadihal s polnimi pljuči. In zaigral brez bolečin.

Navijači od svoje ekipe pričakujejo več. © Saša Despot

 
"Dobro je, da smo za trenerja dobili takega strokovnjaka. Z optimizmom zrem naprej," pravi Kronaveter, ki bo glavna okrepitev Drave v novi sezoni. "Prav trenerske menjave so krive za naše rezultate. Dogajanje je bilo odraz tega. Upam, da bo zdajšnji trener dobil več časa. Vidi se, da je igral v velikih klubih in ve, kako se stvarem streže."

Nogometaš, ki je bil pred časom že na pragu prestopa v Italijo, se ne obremenjuje s pomanjkanjem okrepitev. In se spominja predlanske sezone.

 

Preberite še ...

Iz tabora Rudarja

"Sprememb ni bilo veliko, vendar mislim, da imamo dobro ekipo in bi se letos lahko borili za višja mesta. Glede na to, da smo bili predlani četrti, bi si želel, da pridemo v Evropo. Mislim, da je to tudi skriti cilj uprave," optimistično pravi 21-letni Mariborčan, ki namerava vsaj še pol leta odigrati na Ptuju.

Drava je že od leta 2003 stalnica na slovenski prvoligaški sceni. Izkušnje iz prejšnje sezone pa svarijo, da mesta med našo elito ne gre jemati za samoumevnega. Pred Ptujčani je sezona velikih preizkušenj. Gotovo mora biti boljša kot lanska. V nasprotnem primeru …
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.