Šport > Nogomet
15 ogledov

Stadioni so premajhni!

Stadion v Celovcu je po mnenju nemškega selektorja premajhen. Žurnal24 main
Selektor nemške reprezentance Joachim Low je nezadovoljen s kapaciteto stadionov, ki bodo v Avstriji in Švici prihodnje poletje gostili najboljše evropske nogometaše.

Na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici bodo zmogljivostim obeh držav prilagojene tudi kapacitete vseh osmih stadionov, na katerih bodo svoje moči merile najboljše evropske reprezentance. Z izjemo stadiona Ernst Happel v Dunaju, ki pod svoj krov sprejme nekaj več kot 50.000 ljubiteljev nogometa, bo večina tekem odigrana na precej manjših objektih, ki bodo v večini primerov ponujali mesta le za nekaj več kot 30.000 navijačev. Trener nemške reprezentance Joachim Low je prepričan, da ob tako majhnih stadionih prvenstvo ne bo moglo zaživeti v vsej luči. "Vsekakor ni dobro, da so stadioni za to evropsko prvenstvo tako majhni. Moti me, ker bomo svoji prvi tekmi odigrali v Celovcu," je povedal Low, ki bo v Celovcu 8. junija meril moči s Poljsko, štiri dni pozneje pa še s Hrvaško. Nemškim navijačem bo za obe tekmi pripadlo le po 6000 vstopnic, kar je vsaj desetkrat manj od povpraševanja po dragocenih lističih v Nemčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.