Šport > Nogomet
7 ogledov

Štajerski vlada Maribor

Jan Oblak ostaja zeleno-bel. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Edina nedeljska tekma v prvi slovenski nogometni ligi je bila tekma za štajerski primat med Dravo in Mariborom. Z gostovanja na Ptuju se s polnim plenom vračajo vijolice (2:0).

Navijačem Maribora se je po treh točkah na Ptuju (2:0) poleg zmage nad bližnjimi sosedi izpolnila še ena velika želja. Po dolgem času so vijolice z zmago na lestvici preskočile večne tekmece iz Ljubljane in so zdaj tretje. Vijoličasti so na namočenem igrišču na Ptuju štajerske sosede v zaostanek poslali že po šestih minutah igre, ko je po kotu Reneja Miheliča in strelu Elvedina Džinića žogo v mrežo potisnil Aleš Mertelj. Boljša igra Maribora je povišanje vodstva prinesla sredi drugega polčasa, ko je po igranju z roko Oguja v svojem kazenskem prostoru strel z enajst metrov izkoristi Dragan Jelić.

Kdo bi si mislil, da bosta v 17. kolu PrveLige klonila tako Koper kot Rudar Velenje - najboljši moštvi v dosedanjem delu prvenstva. Verjetno jih ni bilo prav veliko, a zgodilo se je prav to. Vodilni Koprčani so na Bonifki gostili Domžale in klonili z 0:1. Za zmago varovancev Vlada Badžima, nekdanjega stratega Kopra, je že v prvem polčasu iz najstrožje kazni zadel Džengis Čavuševič. Kanarčki, ki so zaradi kazni nastopili nekoliko oslabljeni (Amir Karič, Nebojša Kovačevič), so tako na domačem igrišču doživeli drugi zaporedni domači poraz, ki pa se jim ni maščeval.

Poraz Kopra namreč niso izkoristili drugouvrščeni Velenjčani, ki jih v zadnjem času pestijo številne poškodbe. Knapi so nove točke iskali v Ljubljani pri Interblocku, a jih niso našli, saj so klonili s 3:1. V srečanje so sicer bolje krenili gosti. V 11. minuti jih je v vodstvo popeljal Amel Mujaković. Že pet minut kasneje je izenačil Matic Fink in nakazal, da bi se srečanje utegnilo razplesti po željah njegovega moštva. Ko sta v razmaku treh minut, ob koncu prvega dela  zadela še Tabot in Paez je bilo jasno, da Velenjčane v nadaljevanju čaka težko delo, če se hočejo vrniti v boj za zmago. V drugem polčasu so varovanci Marijana Pušnika imeli terensko premoč, ki pa je niso uspeli izkoristiti, tako da so tri točke ostale v Spodnji Šiški.

Delitev plena na Areni Petrol
Olimpija je na Areni Petrol nastopila brez kapetana in najboljšega igralca Sebastjana Cimerotiča, toda kljub temu iztržila točko. Nogometaši CM Celje so bili v prvem delu sicer veliko boljši nasprotnik, a pobude niso uspeli izkoristiti. V drugem polčasu je bila igra veliko bolj izenačena. Ko so zmaji povedli z zadetkom Enesa Rujovića se je že zdelo, da bodo zmaji še drugič v letošnji sezoni odpravile grofe. Toda s tem se ni strinjal Domagoj Duspara in devet minut pred koncem rednega dela izenačil in ob enem postavil končni izid.

Vrtnice znova cvetijo
HiT Gorica je na domačem igrišču proti Nafti prišla do druge zaporedne zmage (3:1). Novogoričani so se z novimi tremi točkami izenačili z Dravo na devetem mestu. Po prvem polčasu sicer ni nič kazalo na zmago HiT Gorice, saj so naftaši z zadetkom Daliborja Volaša vodili z 0:1. V drugem polčasu je preobrat začel izkušeni Milan Osterc, zaključil pa ga je še en "veteran" Enes Demirović, ki je mojstrsko zadel iz prostega strela. Končni izid je postavil Miroslav Cvijanović.

Lestvica:
1. Koper 35 točk
2. Rudar Velenje 29
3.
Maribor 26
4. Olimpija 24
5. Domžale 23
6. CM Celje 23
7. Interblock 21
8. Nafta 19
9. Drava 17
10. HiT Gorica 17

PrvaLiga, 17. kolo:

Luka Koper : Domžale 0:1 (0:1)
Čavuševič (27/11-m)

Interblock : Rudar Velenje 3:1 (3:1)
Fink (16), Tabot (39), Paez (42); Mujaković (11)

CM Celje : Olimpija 1:1 (0:0)
Duspara (81); Rujović (68)

HiT Gorica : Nafta 3:1 (0:1)
Osterc (57), Demirović (80), Cvijanović (85); Volaš (35)

Labod Drava : Maribor 0:2
Mertelj (6), Jelić (62/11-m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.