Šport > Nogomet
25 ogledov

Stanković nič več za Srbijo

Dejan Stanković pravi, da ni Ronaldinho in ima dovolj igranja za srbsko reprezen Žurnal24 main
Zvezdnik milanskega Interja Dejan Stankovič, nezadovoljen po slabih predstavah srbske nogometne reprezentance, najavlja slovo od dresa reprezentance.

Srbija je na zadnji kvalifikacijski tekmi v gosteh le remizirala proti Armeniji. Kapetan srbske izbrane vrste Dejan Stanković naj bi reprezentanco zapustil po koncu kvalifikacijskega ciklusa za EP 2008 v Avstriji in Švici. Do tedaj Srbijo čakajo še tri tekme, proti Azerbajdžanu, Kazahstanu in Poljski. To bo kot kaže poslovilna turneja Stankovića, saj ima Srbija le majhne možnosti, da vidi EP.

"Dovolj je. Ne morem več. Nisem Ronaldinho, da vsakemu žogo serviram točno na glavo," je dejal Stanković, ki je potožil, da se v Interju, tudi če odigra le na 30 odstotkih svojih zmožnosti, to ne pozna preveč, saj ostali igralci njegovo slabšo predstavo nadomestijo z lastno kvaliteto. V srbski reprezentanci se Stankovič počuti krivega, tudi če vratar ne brani dobro ali če napadalec zgreši stoodstotno priložnost. Pod kakšnim pritiskom je nogometaš med tekmami reprezentance kaže njegova nespretna in komična izjava po srečanju z Armenijo: "Videli ste, kako Armencom godi ta zrak. Tekli so trikrat hitreje kot mi. Ne vem, ali je to zaradi zraka, ali zaradi česa drugega, toda, ko pridejo v Evropo tečejo veliko počasneje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.