Šport > Nogomet
42 ogledov

Stanković: "Proti Sloveniji tekma leta"

Dejan Stanković Srbija EPA
Srbska reprezentanca v Ljudskem vrtu na zadnji tekmi kvalifikacij za nastop na Euru 2012 proti Sloveniji nujno potrebuje zmago, če želi v dodatne kvalifikacije. "Ne preostane nam drugega, kot da v torek premagamo Slovence," je odločen Miloš Krasić.

Srbi bi si z zmago proti Italiji že zagotovili dodatne kvalifikacije za nastop na Euru 2012, a tekma v Beogradu se je končala brez zmagovalca. Po zmagi Estonije proti Severni Irski pa je postalo jasno, da Srbi za uvrstitev v dodatne kvalifikacije nujno potrebujejo torkovo zmago proti Sloveniji v Ljudskem vrtu. Naši reprezentanti so seveda že ostali brez vseh možnosti za dodatne kvalifikacije, kar pa ne pomeni, da bodo proti Srbom že vnaprej podpisali predajo. Srbi so kljub temu pred odločilno tekmo v štajerski metropoli optimistično razpoloženi. "V Sloveniji nas čaka tekma leta, čeprav njim v rezultatskem smislu ne pomeni ničesar," je pred prihodom v deželico na sončni strani Alp dejal srbski kapetan Dejan Stanković.

"Neodločen izid proti nogometni velesili Italiji je rezultat, s katerim moramo biti zadovoljni. Vtis je pokvarila zmaga Estonije v Belfastu. Kvalifikacije trajajo že več kot eno leto in kljub številnim problemom smo v ekipi ohranili enotnost. Verjamem, da bom tudi sedaj, ko bo najbolj pomembno, strnili svoje vrste in zmagali v Mariboru. Mnogi so nas že zdavnaj odpisali, mi pa se bomo potrudili, da bomo dokazali, da niso imeli prav," je kapetana dopolnil Zoran Tosić in nekaj besed namenil tudi izbrancem Matjaža Keka: "Slovenija ima dobro ekipo, toda resnica je taka, da imamo mi pred tekmo v Maribor veliko večji motiv in pričakujem, da bo to odločilo v našo korist."

Odlični Aleksandar Kolarov je ocenil, da jim bo veliko lažje igrati v Mariboru, kot pa v petek v Beogradu pred svojimi navijači: "Mislim, da nam bo v Sloveniji veliko lažje igrati. Moram pa povedati, da ne razumem žvižgov nekaterih navijačev ob koncu srečanja, saj mi nismo Brazilija, da bi Italijo premagali s 3:0." Očitno nimajo samo naši reprezentanti težave z žvižgi svojih navijačev …

O uspehu "orlov" v Ljudskem vrtu ne dvomi niti zvezdnik Juventusa Miloš Krasić: "Priznati moram, da sem razočaran. Rezultat na Severni Irski nam je pokvaril načrte, tako da nam ne preostane drugega, kot da v torek premagamo Slovenijo. Morda je še bolje, da se je na koncu tako končalo. Z vsemi silami na Slovenijo."

Komentarjev 1
  • 1111 21:52 08.oktober 2011.

    ...ampak, bo treba še malček delat...sej ne bo hudega.. ;)