Šport > Nogomet
0 ogledov

Stara dama je morala sneti klobuk

Ivica Olić in Louis van Gaal sta po koncu srečanja v olimpijskem Torinu kar žare Žurnal24 main
Za zdaj je največji poraženec prvega dela Lige prvakov torinski Juventus, ki je v torek na domačem igrišču klonil proti Bayernu in se poslovil od nadaljnjega tekmovanja.
Skupina B
Iz skupine B sta napredovala CSKA in Man United. Veliki poraženec te skupine je Wolfsburg, ki bi si z morebitno zmago v zadnjem kolu proti Unitedu zagotovil napredovanje. S tem scenarijem pa se ni strinjal Michael Owen, ki je kar trikrat zatresel mrežo volkov in poskrbel, da poleg rdečih vragov v izločilne boje napreduje še CSKA, ki pa ga lahko UEFA tudi suspendira, saj so dva (Sergej Ignjaševič in Aleksej Berezucki) od njihovih igralcev ujeli na dopingu.

Položaj v skupini A je bil pred zadnjim, šestim, kolom nadvse zanimiv. Aktualni francoski prvak Bordeaux je že imel vozovnico za napredovanje med najboljših 16 moštev Lige prvakov. Velika favorita skupine, Juventus in Bayern München, pa sta si jo morala še zagotoviti. Da se je odločitev o drugem potniku v izločilne boje prenesla na zadnje kolo, so krivi ravno francoski predstavniki. V 5. kolu so namreč, čeprav niso potrebovali zmage, ugnali Juve in s tem Bayernu omogočili, da si kljub slabim igram zagotovi napredovanje. Bavarci so priložnost zgrabili z obema rokama. Sprva so v domačem prvenstvu zabeležili dve zaporedni zmagi. V torek pa so na olimpijskem stadionu v Torinu po zaostanku z 0:1 na koncu slavili s kar 4:1 in s tem staro damo poslali v Evropsko ligo, sebi pa zagotovili nadaljnje boje med evropsko elito.

Med polčasom tišina
Za veliko zmago Bayerna je v veliki meri zaslužen predvsem nizozemski strateg Louis van Gaal. Nemški mediji ga sicer že vse od začetka sezone močno kritizirajo, a Nizozemec se je na za zdaj ključni tekmi sezone izkazal z odličnim vodenjem in si tako nabral nekaj kredita tako pri sedmi sili kot navijačih. "Vsi igralci kakor tudi vodilni v klubu so zelo veseli. Igrali smo odlično, in to proti vrhunskemu klubu, kot je Juventus. Taktično smo odigrali odlično, prvi polčas smo odigrali res odlično. Med polčasom igralcem nisem nič govoril, saj sem vedel, da bomo ob takem nadaljevanju zmagali. Počutim se odlično. Samozavest moštva raste, kar je odlično," je po koncu srečanja razmišljal van Gaal, ki pa je misli že usmeril proti Bochumu našega Zlatka Dediča, s katerim se bodo Bavarci pomerili v naslednjem kolu nemškega prvenstva.

Skupina C
Iz skupine C napredujeta Milan in Real Madrid. Kaj lahko pa bi bilo tudi drugače, če bi Milan v zadnjem kolu klonil proti Zürichu, Marseille pa bi na domačem terenu odpravil beli balet. Vendarle se je na koncu vse izšlo po željah velikanov, ki bosta v nadaljevanju še kako nevarna.

Če je imel ob igrišču glavno besedo van Gaal, pa jo je na igrišču nedvomno imel izjemni Hrvat Ivica Olić. Napadalec hrvaške reprezentance je zabil drugi zadetek, ob tem pa opravil še mnogo garaškega dela na sredini igrišča. "Danes smo odigrali izjemno dober nogomet. Nad zmago sem navdušen. Ves svet je gledal tekmo in videl, da je Bayern zmožen igrati dober nogomet. Juventus si je ustvaril le eno polpriložnost in nič drugega. Srečen sem, ker sem zadel in ker smo se uvrstili naprej. Mislim, da smo zmožni nadaljevati s takimi igrami," je po koncu srečanja razlagal povsem izmučeni Olić.

Skupina D
V skupini D sta bila potnika v izločilne boje znana že pred zadnjim kolom: Chelsea in Porto. Če je bilo za londonske modre že pred začetkom tekmovanja praktično samoumevno, da bodo napredovali, pa je nekoliko presenetljivo napredoval tudi Porto. Ob Atleticu iz Madrida so bili namreč Portugalci vsaj na papirju videti slabše. Toda še enkrat se je izkazalo, da se tekme igrajo na igrišču, in ne na papirju. Atletico je tako povsem zabredel v krizo in se bo moral zadovoljiti z Evropsko ligo, Porto pa je to s pridom izkoristil in se z lahkoto prebil med najboljših 16.

Odsotnost Ribéryja se ni poznala
Navijači največjega nemškega kluba so po koncu srečanja komaj zadrževali solze sreče. Še posebej pa jih verjetno navdušuje, da je Bayern Juve odpihnil brez pomoči prvega zvezdnika Francoza Francka Ribéryja. Nizozemski virtuoz Arjen Robben pa je v igro prišel šele ob koncu srečanja. Verjetno pa se navijači z nasmeškom na ustih v mislih že sprašujejo: "Kako bomo šele igrali, ko bosta povsem nared tudi Robben in Ribéry?" S podobnim vprašanjem se verjetno ukvarja tudi preostalih 15 moštev, ki so si zagotovila napredovanje. Bayern pa jim je z navdušujočo igro proti stari dami poslal jasno sporočilo, da Bayern po nekaj sušnih letih v evropskih pokalih tokrat želi precej več.

Ferrara razočaran
Precej slabše volje so bili po koncu srečanja navijači Juventusa. Kako ne bi bili, ko pa so bili njihovi ljubljenci v položaju, v katerem so sami odločali o svoji usodi, vendar pa so na koncu ostali praznih rok. "Razočaran sem zaradi kluba, igralcev in navijačev. Izpad iz Lige prvakov boli. Bayern je bil boljši v vseh pogledih, mi pa smo pokazali zelo malo. Težko zdaj rečem, kaj je šlo narobe, toda nimamo opravičila," je po koncu srečanja, po katerem je morala stara dama sneti klobuk pred Bayernom, dejal trener Juveta Ciro Ferrara.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.