Šport > Nogomet
9 ogledov

Stara dama snubi Xavija Alonsa

Xavi Alonso naj bi rdeči Liverpoolov dres zamenjal za črno-beli dres Juventusa. Žurnal24 main
Juventus si v svojih vrstah nadvse želi videti španskega nogometnega reprezentanta Xabija Alonsa. Liverpool naj bi že privolil v prestop, ki je po poročanju časnikov vreden 18 milijonov evrov.

Juventus naj bi za Xavija Alonsa odštel 18 milijonov evrov, poroča časnik Corriere dello Sport. Trener Liverpoola, Španec Rafa Benitez, sprva ni bil prav nič navdušen nad odhodom 26-letnega vezista v Torino, toda po mesecu dni pogajanj naj bi ga Juventusov direktor Jean Claude Blanc vendarle prepričal. Spletna stran www.goal.com poroča, da naj bi prestop uradno objavili še ta konec tedna.

S prihodom Xabija Alonsa naj bi se pri Juventusu dokončno odpovedali lovu na italijanskega reprezentanta Alberta Aquilanija, ki ga njegov zdajšnji klub Roma nikakor ne želi izpustiti iz rok. Čeprav so v klubu iz piemontske prestolnice že za napadalca Palerma Amaurija odšteli več kot dvajset milijonov evrov, naj bi se "bianconeri" ozirali tudi za okrepitvami v obrambnih vrstah. Te je sicer že pred časom okrepil Šved Olof Mellberg, zdaj pa naj bi bil tarča Juventusa še 24-letni srbski branilec Branislav Ivanović, ki v minuli sezoni pri Chelseaju – čeprav velja za enega od najperspektivnejših branilcev v Evropi – ni dobil priložnosti.


Henk ten Cate bo sedel na vročo klop Panathinaikosa. © AFP

 

Henk ten Cate novi trener Panathinaikosa
Nizozemski nogometni strokovnjak Henk ten Cate je novi trener grškega velikana Panathinaikosa. Štiriinpetdesetletni Nizozemec, ki je podpisal dveletno pogodbo, bo na trenerskem stolčku atenskega moštva nasledil Portugalca Joseja Peseira , ki ga je vodstvo kluba odslovilo po eni sezoni. Ten Cate, ki je doslej vodil Ajax, Sparto Rotterdam in Vitesse ter bil pomočnik trenerja pri Barceloni in Chelseaju, bo v novi službi začel konec meseca, časnik SportDay pa je poročal, da bo prejemal po 1,5 milijona evrov na leto.

Mladi Ramsey končal v Arsenalu
Potem ko je že vse kazalo, da bo Aaron Ramsey , nadarjeni 17-letni nogometaš iz Cardiffa, svojo kariero nadaljeval pri Manchester Unitedu, je slednji vendarle sklenil dogovor z londonskim Arsenalom. Ramsey naj bi za dolgoročno pogodbo prejel pet milijonov funtov. Glavni krivec za to, da si je mladi Valižan premislil in se napotil k londonskemu prvoligašu, je nihče drug kot trener topničarjev Arsene Wenger . "Dolgo sva se pogovarjala o klubu, meni in načrtih za prihodnost," je dejal Ramsey in dodal: "Sem povsem prevzet, Arsenal pa je navsezadnje klub, ki zelo dobro dela z mladimi igralci. Menim, da sem prav odločil in da imam tu najboljše možnosti za uspeh."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.