Šport > Nogomet
6 ogledov

Starejši Kovačevič pokopal Maribor

Mladen Kovačevič (na levi) je z izjemnim zadetkom spravil na tla vodilni Maribor Žurnal24 main
V 17. kolu slovenskega nogometnega prvenstva je padel vodilni Maribor. Ključno vlogo je pri tem odigral rezervist Mladen Kovačevič, ki je v zgolj 30 minutah povsem spremenil potek igre.
 
 

Naše priprave na začetek sezone niso bile najboljše, saj smo morali že poleti igrati pokal Intertoto. V zadnjih mesecih smo se sestavili, začeli igrati z dvema napadalcema in rezultati so tu.

Mladen Kovačevič

 
Jesenski del državnega nogometnega prvenstva se bliža koncu, česar se verjetno v Gorici ne veselijo najbolj. Štirikratni slovenski prvaki so namreč v zadnjih mesecih ujeli pravo formo, doma nanizali kar šest zaporednih zmag in se na lestvici prebili na visoko četrto mesto . Konec prejšnjega tedna je goriški Športni park sklonjenih glav zapuščal tudi vodilni Maribor , ki je nazadnje klonil 29. avgusta v Domžalah . Odločilno vlogo je odigral 30-letni Mladen Kovačevič , ki skupaj s svojim mlajšim bratom Nebojšo že celo desetletje brani barve goriškega kluba. "Proti Mariboru smo si res želeli zmago in vesel sem, da nam je to uspelo. S svojo igro sem zelo zadovoljen in res je, da se je srečanje z mojim vstopom v igro začelo obračati nam v prid. V prvem polčasu smo igrali malce slabše, v drugem pa smo zaigrali z dvema napadalcema in razlika je bila takoj očitna," je za zurnal24.si povedal Kovačevič.


Na skupni lestvici še naprej vodi Andraž Kirm, na drugem mestu pa je Kovačevičev soigralec iz Gorice Etien Velikonja. © Sportnet

 
 

Preberite še ...

Igralec 16. kola: Uroš Korun
Igralec 15. kola: Marcos Tavares
Igralec 14. kola: Edin Junuzović
Igralec 13. kola: Dejan Mezga
Igralec 12. kola: Dario Zahora
Igralec 11. kola: Stjepan Caban

Brata Kovačevič sta imela proti Mariboru prste vmes pri obeh zadetkih. Pri prvem je Nebojša podal Portugalcu Jorgeju Ferreiri , drugega pa je po izjemnem prodoru in sprehodu skozi mariborsko obrambo zabil še starejši Mladen. Izkušeni Kovačevič, ki je bil član Gorice tudi v njenih najbolj slavnih letih, pravi, da zmaga proti Mariboru ni prav nič drugačna od drugih tekem v prvi slovenski ligi. "Seveda je lepo premagati Maribor, saj gre za naš največji in trenutno tudi najboljši klub, vseeno pa sam temu ne posvečam posebne pozornosti. Vsaka zmaga je vredna tri točke, zato je res vseeno, proti komu jo dosežeš. Upam, da bomo še naprej igrali tako dobro in se dvigovali po lestvici navzgor," pravi Kovačevič. Gorica je sezono začela slabo, nato pa po določenih taktičnih napakah zaigrala povsem drugače. Kovačevič pravi, da pravih razlogov za to ni, a obenem razlaga, da je z dvema napadalcema igra povsem drugačna. "Naše priprave na začetek sezone niso bile najboljše, saj smo morali že poleti igrati pokal Intertoto. V zadnjih mesecih smo se sestavili, začeli igrati z dvema napadalcema in rezultati so tu. Gorica vsako leto meri na vrh lestvice in tudi letos se želimo uvrstiti med najboljše tri," je povedal Kovačevič.


Mladen Kovačevič v bitki za žogo z Juniorjem Ntamejem iz Interblocka. © SPS

 
Mladen Kovačevič priznava, da z vlogo rezervista ne more biti najbolj zadovoljen, vendar pa se mu po odlični predstavi proti Mariboru in poškodbi Milana Osterca do izteka jesenskega dela obeta večja minutaža. "Vsekakor bomo pogrešali Osterca, saj gre za izkušenega igralca, vseeno pa si želim, da bi v prihodnjih tednih tudi sam dokazal, da še nisem za odstrel," je pogovor za zurnal24.si sklenil Kovačevič.

V 17. kolu igralci niso bili najbolj razpoloženi za igro, precej zadržani pa so bili tudi najboljši strelci. Tri točke smo zato podelili organizatorju igre Kopra Argentincu Juanu Vitaglianu , ki se je izkazal z odlično igro proti lendavski Nafti , eno točko pa smo podelili Hrvatu Edinu Junuzoviću , ki je v slogu največjih strelcev odločil obračun v Velenju , kjer je domači Rudar na kolena spravil Domžale . Na skupni lestvici še naprej vodi Andraž Kirm , na drugem mestu pa je Kovačevičev soigralec iz Gorice Etien Velikonja .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.