Šport > Nogomet
15 ogledov

Stave: med aretiranimi tudi Rooneyjev oče

Dider Drogba Tim Howard gol zadetek strel mreža mreza enajstmetrovka 11-metrovka Reuters
Zaradi suma prirejanja izida je bil v Liverpoolu aretiran angleški nogometaš Steve Jennings. Vezista škotskega prvoligaša Motherwella sumijo, da je na lanski tekmi proti Heartsu namerno prejel rdeči karton v 82. minuti pri rezultatu 1:2. V povezavi s škandalom so kasneje priprli tudi očeta in strica angleškega reprezentanta Wayna Rooneyja.

Po očeta Wayna Rooneyja, 48-letnega Wayna, je policija prišla na dom v liverpoolskem okrožju West Derby. Po poročanju Daily Mirrorja je bil priprt tudi stric slavnega nogometaša, 54-letni Richie.

Vse se je v četrtek začelo z aretacijo Steva Jenningsa, ki so ga prijeli na domačem naslovu v Liverpoolu. Policija preiskuje stavne anomalije, ki so se na stavnicah pojavile za decembrsko tekmo Motherwell-Hearts. Jennings je tekmo začel in jo z rdečim kartonom končal v 82. minuti tekme, nadpovprečno veliko vplačil na stavnicah pa je isti dan zadevalo ravno ta dogodek.

"Škotska nogometna zveza je prejela obvestilo stavne komisije, da je merseysidska policija na domu aretirala igralca Motherwella FC, Steva Jenningsa," se glasi uradno sporočilo za javnost izvršnega direktorja škotske FA Stewarta Regana. "To sledi obsežnim preiskavam v povezavi z domnevnimi stavnimi nepravilnostmi na tekmi škotske Premier League med Motherwellom in Heartsom 14. decembra 2010. Medtem ko preiskava zajema številne druge posameznike po celem Škotskem, je pomembno poudariti, da zbrani dokazi med preiskavo zadevajo le eno škotsko tekmo. Motherwell FC je seznanjen s situacijo in odgovor bo objavil v kratkem. Škotska FA v tem trenutku zadeve ne bo več komentirala."

Jennings se je Motherwellu leta 2009 pridružil iz angleškega nižjeligaša Tranmere Rovers, zadeve pa za zdaj še ni komentiral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.