Šport > Nogomet
60 ogledov

Stave v Angliji: aretirali tudi padlega zvezdnika

D. J. Campbell Pepe Reina gol zadetek strel Reuters
Vse odmevnejša preiskava stavnih goljufij v otoškem nogometu je terjala tudi prvo odmevnejšo "žrtev". Policisti so namreč aretirali napadalca DJ Campbella, nekdanjega člana prvoligašev Birmingham, Blackpool in Queens Park Rangers.

Že v nedeljo smo poročali o začetku preiskave proti branilcu nižjeligaša Portsmoutha Samu Sodjeju, ki jo je začela britanska Državna agencija za boj proti kriminalu (NCA), dan kasneje pa je policija po njegovi bremenilni izjavi na pogovor že privedla šest nogometašev, med katerimi je najbolj znan DJ Campbell, nekdanji član prvoligašev Birmingham City, Blackpool in Queens Park Rangers, ki si zdaj kruh služi v drugi ligi pri Blackburnu.

"Po poročanju državnih medijev lahko Blackburn Rovers potrdi, da je napadalec DJ Campbell aretiran. Klub zadeve ne bo dodatno komentiral, ker je preiskava še v teku," so v uradni izjavi sporočili iz vrst nekdanjih prvakov Anglije.

Aretacij morda še ni konec

Afera je izbruhnila po razkritjih novinarjev tabloida The Sun, ki so pod krinko posneli Sodjeja pri priznanju, da je za izključitev na tekmi proti Oldhamu prejel 70.000 funtov. NCA je po predaji dokazov takoj začela preiskavo in v ponedeljek aretirala še šestega nogometaša, ki je že na zaslišanju.

"Preiskave še nismo končali. V zaporu se lahko znajde še kdo," sporočajo iz NCA, ki vzporedno preiskuje še eno afero prirejanja izidov. Prejšnji teden je aretirala Michaela Boatenga in Hakeema Adelakina, nogometaša šestoligaša Whitehawk Brighton.

"Namesti" lahko tudi v Premier League

Bremenijo ju, da sta del kriminalne združbe, ki so jo organizirali iz Singapurja in se je ukvarjala s prirejanjem izidov. Igralcem je izplačevala 5.000 funtov na tekmo, zanimivo pa je, da je bil signal, ki je igralcem sporočal, da je tekma prirejena, rumeni karton na začetku tekme.

The Sun je v nedeljo poročal, da ima priznanje tudi enega od nogometašev, ki se je hvalil, da je na nedavni tekmi druge lige za rumeni karton dobil 30.000 funtov. Isti nogometaš je zatrdil, da lahko "namesti" tudi dogodke na tekmah Premier League.

"Te obtožbe, če se bodo izkazale za resnične, žal prikazujejo prave težave, s katerimi se sooča nogomet v smislu korupcije," je v izjavi za javnost sporočil Sindikat nogometašev (PFA). "To kaže tudi na to, kako pomembno je delo, ki ga opravljajo PFA in preostali, vpleteni v nogomet, ki igralce poučujejo o teh tveganjih. Težavo integritete jemljemo zelo resno in še naprej si bomo prizadevali za izbris tega zla iz naše igre."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.