Šport > Nogomet
146 ogledov

"Stavili smo legalno"

tunrer_vinko_hajsek_sukalo Žurnal24 main
Zagovor peterice zaradi športnih stav. Nekdanji slovenski reprezentant Goran Šukalo še ni bil zaslišan.

"Ne počutim se krivega. Lahko bi rekel, da sem profesionalni igralec športnih stav," je začel svoj zagovor Kosta Turner, eden izmed peterice, ki ji na Okrožnem sodišču v Mariboru sodijo zaradi domnevnega prirejanja in organiziranja nelegalnih športnih stav.

Niso imeli koncesije

Kosti Turnerju, Ivanu Vinku, Vasji Turnerju in Zvonku Hajšku, ki so od 20. aprila v priporu, se je na zatožni klopi pridružil Goran Šukalo, nekdanji nogometni reprezentant in nogometaš nemškega drugoligaša Duisburga. "Očita se jim organiziranje športnih stav brez koncesije Republike Slovenije. Takšne igre se lahko namrečprirejajo samo s koncesijo. Nihče od obdolženih pa tega ni imel," je pojasnila tožilka Bojana 
Podgorelec.

Plačevali visoke zneske

Spomnimo, peterici se očita, da so od konca leta 2008 do lani z neznanimi avstrijskimi sodelavci, sicer državljani Srbije, organizirali nelegalne športne stave. Medtem naj bi prejeli za okoli 43 milijonov evrov stav in s provizijami zaslužili okoli milijon evrov. Med glavnimi organizatorji, tako tožilstvo, naj bi bila Kosta Turner in Ivan Vinko, preostali na zatožni klopi naj bi jima pomagali. Med tistimi, ki naj bi vplačevali vrtoglave zneske na tekme, naj bi bilo tudi nekaj znanih športnikov. Obtožnica med drugimi omenja Nastjo Čeha, Ermina Rakoviča, Gregorja Židana in Reneja Miheliča. Pred predsednico senata Andrejo Lukeš sta včeraj stopila oba Turnerja in Vinko. Ta je dejal, da vsa očitana kazniva dejanja v celoti zanika in da so stavili v legalnih stavnicah. Vsi so poudarili, da niso krivi in da niso nikoli organizirali nelegalnih stav. Šukalo in Hajšek še nista bila zaslišana. Naslednja obravnava je sklicana za 8. marec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.