Šport > Nogomet
0 ogledov

Stavka v Serie A končana

Zlatan Ibrahimović Ibrahimovic zmaga veselje slavje proslavljanje proslava naslo Žurnal24 main
Ljubitelji vrhunskega nogometa na Apeninskem polotoku si lahko oddahnejo. Predstavniki združenja igralcev v Serie A in vodstvo lige so danes vendarle dosegli začasni dogovor, na podlagi katerega se bo lahko nemoteno nadaljevalo italijansko prvenstvo.

Čeprav bi se morala italijanska nogometna liga začeti zadnji avgustovski konec tedna, do tega ni prišlo. Zadnji poskus za poenotenje strani je bila začasna pogodba, ki jo je ponudil sindikat igralcev, vendar so jo klubi takrat vehementno zavrnili, a je kasneje vendarle prevladal zdrav razum ter sta obe strani sklenili dogovor o začasni veljavnosti kolektivnega dogovora do konca prihodnjega junija.

Največji kamen spotike je predstavljal solidarnostni sklad, v katerega bi morali prispevati igralci iz vrha plačilnega seznama prvenstva. Še vedno je odprto eno vprašanje, ki pa ga strani nameravata zapreti v naslednjih 30 dneh. Klubi zahtevajo člen, po katerem bi lahko nezaželene igralce po svoji želji odstranili s treningov prve ekipe oziroma od njih zahtevali, naj sprejmejo transfer. Igralci spornemu členu nasprotujejo.

V Italiji so bili zaradi nogometne stavke ljubitelji tega športa nazadnje prikrajšani leta 1996. Nogometna igrišča v najelitnejši italijanski ligi pa bodo ta konec tedna vendarle oživela v soju žarometov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.