Šport > Nogomet
8 ogledov

Stavke nogometašev ne bo

Nogometne zelenice konec tedna ne bodo samevale. Žurnal24 main
Sindikat profesionalnih nogometašev Slovenije (SPINS) in Združenje 1. SNL nista našla skupnega jezika, a stavke v zadnjem kolu slovenskega prvoligaškega prvenstva ne bo.

Po mnenju Spinsa so se zadeve vendarle toliko premaknile, da s svojimi zahtevami zaradi nogometa ne bodo vztrajali do konca. Predsednik Združenja 1. SNL Brane Florjanič je poudaril, da je predsedstvo na današnjem zasedanju v Domžalah v zvezi z zahtevami sindikata po dveh tednih dopusta za nogometaše ugotovilo, da pogajanja s Spinsom niso potrebna, saj klubi izpolnjujejo sindikalne zahteve: "Analiza v klubih je pokazala, da bodo imeli vsi nogometaši vsaj toliko prostih dni, kot to zahteva sindikat. Edina izjema je Interblock, kjer pa se je predsednik Joc Pečečnik z nogometaši dogovoril, da jim bo to nadomestil z denarnim izplačilom. Te zadeve so za nas brezpredmetne in tukaj ni potrebnega nobenega usklajevanja in dogovorov. Smatramo, da so druge stvari bolj pomembne in seveda, da se bodo klubi in igralci odločili, da konec tedna odigrajo tekme."


Nogometaši Interblocka bodo namesto dodatnih prostih dni dobili plačilo. © Saša Despot

 

Florjanič je takoj po zasedanju predsedstva združenja poudaril, da bo napoved stavke preklicana. To se je na neki način tudi že zgodilo, saj je predsednik Spinsa Dejan Stefanovič poudaril, da združenje ni izpolnilo pričakovanj sindikata v celoti, a da ta v zadnjem krogu, ko se kar štiri ekipe še borijo za ohranitev prvoligaškega statusa, zaradi interesa nogometa ne bo vztrajal pri stavki. "V Združenju nekaterih stvari ne razumejo. Seveda je analiza pokazala, da so minimalne zahteve v osnovi izpolnjene in da sta se Gorica in Interblock odločila, da nogometašem omogočita proste dneve. Veseli smo, da smo naredili korak naprej na tem področju, a naša zahteva je bila, da se doseže tudi uraden sporazum. V interesu nogometa pri sporazumu zdaj ne bomo vztrajali, a bo to v prihodnje drugače. Sam smatram, da smo zdaj že dosegli, da bo teh 14 prostih dni za nogometaše v bodoče zapisanih v enotni pogodbi in o tem členu pogajanj ne bo več, zato smo tudi mi svoje seveda dosegli. Mislim, da je ta točka zdaj usklajena, čeprav formalno sporazum seveda ni bil podpisan. Pri sporazumu bomo vztrajali v naslednji sezoni."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.