Šport > Nogomet
0 ogledov

Stefanovič: "Simič zavrača dialog"

stefanovic6_ifp_lju240708 Žurnal24 main
Predsednik sindikata nogometašev, Dejan Stefanovič, v intervjuju za Žurnal24 govori o ignoranci vodje NZS. "Ne kaže dolžnega spoštovanja do reprezentantov, pa tu ne gre le za denar."

Zamero do nas goji zato, ker smo podprli reprezentante. Ne kaže dolžnega spoštovanja do reprezentantov, pa tu ne gre le za denar.
Dejan Stefanovič
Zakaj se s predsednikom Nogometne zveze Ivanom Simičem ne usedeta in pogovorita?
Vprašajte njega. S Simičem se je SPINS pripravljen pogovarjati kjerkoli in kadarkoli. On je tisti, ki zavrača dialog. Pred tremi dnevi sem mu poslal SMS-sporočilo, pa odgovora ni bilo. Na telefon se ne oglaša. Z vsemi ostalimi se lahko pogovarjam; s podpredsednikom Zavrlom, z generalnim sekretarjem zveze, s predsednikom združenja prvoligašev.

V katerem grmu tiči zajec?
Zamero do nas goji zato, ker smo podprli reprezentante. Ne kaže dolžnega spoštovanja do reprezentantov, pa tu ne gre le za denar. Gre za nespoštovanje dogovora. Če se na primer dogovoriva in z vami podpišem pogodbo, rekoč 'jaz bom dal kupnino, vi pa od mene kupite avto' in nato vi zahtevate še 5.000 evrov več, potem je nekaj narobe, mar ne?

Lahko bolj natančno opišete odnos predsednika do reprezentantov?
Dvoličen je. Po eni strani govori, da niso podjetniki in da se o takih zadevah ne morejo pogovarjati, po drugi strani pa, da se ne bo pogovarjal z reprezentativno, profesionalno organizacijo, ki ima outsource-ane storitve drugih pravnih oseb (od davčnega do pravnega svetovanja) in je članica zveze svobodnih sindikatov. On je tisti, ki noče komunikacije, on je tisti, ki se izpostavlja z negativnimi stvarmi, namesto da bi se usedel in pogovoril na štiri oči. O meni je eno uro obravnaval osebne zadeve pred slovensko javnostjo. No, saj po eni strani sem lahko počaščen, da sem bil deležen tako podrobne obravnave.

Kakšni bodo vaši naslednji ukrepi?
Sprejeli smo statut, ki je objavljen na naši spletni strani. Reprezentanti so podpisali članske izjave, prenos pravic, ki služi kot trženje njihove podobe, saj z njimi ne smejo podpisati nobene sponzorske pogodbe. Podpisali so izjavo o civilnopravnem zastopanju. Simič je meni po telefonu, še preden je prišlo do spora, zelo grdo opisal reprezentante. Ne spoštuje nogometašev, sicer pa je bil to problem že pri prejšnjem predsedniku Zavrlu. Če o igralcih nespoštljivo govorijo predsedniki klubov, predsednik NZS in predsednik združenja, kako potem lahko pričakujemo več sponzorjev in več navijačev na tekmah? Hvala Bogu, da smo dosegli take rezultate.

Idealna bi bila nova garnitura, ki bi stvari gotovo postavila bistveno drugače.
Dejan Stefanovič
Zakaj?
Zato, ker je bil Simičev namen menjati pol reprezentance, takoj ko bi nastopili vsaj malo slabši rezultati.

Kakšen je vaš idealen scenarij?
Idealnega scenarija ni, vedno so le kompromisi. Idealna bi bila nova garnitura, ki bi stvari gotovo postavila bistveno drugače. Simič nekatera dejstva zanika še pred lastnim izvršnim odborom. Dva člana odbora denimo sploh nista vedela za garancijo Sklad, ki klubom na začetku sezone nalaga vnaprejšnje plačilo za zavarovanje v primeru nesolventnosti klubov. Simič je to idejo dvakrat “ubil”, še preden je prišla do izvršnega odbora. V predvolilno agendo je zapisal, da bo on sam ustanovil ta sklad.

Očitno so problemi globlji kot le na ravni državne izbrane vrste ...
Absolutno. Predsednika NZS kar povprašajte o tem, kdo je kriv za propad Olimpije, Mure in Ljubljane. Kdo je takrat dejal, da naj se ustanovi by-pass in ne bo treba plačati nobenih terjatev. Simič se mi je takrat še pohvalil, da je ta nasvet Olimpiji dal on.

Se vas torej boji prav zato, ker o njem veste nekatere umazane zadeve?
Ne. To je javna skrivnost, ki jo vedo vsi. Ko smo ga podprli za predsednika, smo si rekli, naj bodo te stvari lepo pozabljene, ker z Zavrlom ni vse v redu. Njegova želja je, da člani nogometne reprezentance niso pravno zavezujoče dogovorjeni z NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.