Šport > Nogomet
4 ogledov

Stefanovič za stavko, Maribor in Celje ne

domzale_sali_IFP Žurnal24 main
Čeprav je predsednik sindikata nogometašev Dejan Stefanovič potrdil, da prvega kola SNL lige ne bo, prihajajo s Štajerskega drugačne informacije: tekmi v Mariboru in Celju bosta.
 

Preberite še ...

Sindikat proti združenju

Kot kaže, je spor Sindikata profesionalnih igralcev nogometa ( SPINS ) in Združenja nogometnih prvoligašev ( ZNPL ) dobil epilog. Prvo prvenstveno kolo, ki bi moralo biti na sporedu ta konec tedna, odpade. "Stavka stoodstotno bo," je za zurnal24.si potrdil predsednik SPINS Dejan Stefanovič in dodal: "Igralci so si enotni in vesel sem, da stojijo za nami. Lahko trenirajo in igrajo pripravljalne tekme, uradnega kola pa ne bo. Vesel sem, da so nogometaši pokazali skrb za svoj položaj in prihodnost ter to jasno dali vedeti tudi javnosti."   Če bi klubi in združenje želeli kljub temu vztrajati pri igranju tekem ta konec tedna, jim Stefanovič obljublja: "Morebitne kršitelje bomo ovadili in prijavili na delovni inšpektorat."

Mariborski navijači bodo lahko spodbujali svoje ljubljence v prvem kolu. © Saša Despot

 

Stefanovič je v četrtek postavil končni datum za premik pogajanj na petek ob 12. uri. Vendar pa se v tem času ni nič spremenilo. "Odgovorni na združenju ne vedo, kaj je socialni dialog. Mi postavljamo minimalne zahteve, oni pa sploh ne vedo, za kaj gre pri enotni pogodbi. Preveč daleč smo si, da bi lahko prišlo do dogovora," je bil jasen predsednik SPINS, ki je v kratkem napovedal tudi izjavo za javnost.

Izjavo v imenu ZNPL je podal predsednik Branko Florjanič : "Pri nas zainteresiranost za dialog vsekakor obstaja, sami smo celo pred sindikatom ustanovili delovno skupino. UEFA predvideva minimalna izhodišča za enotno pogodbo, ki si jih je predsednik SPINS Stefanovič razlagal po svoje. Če si je on vzel 40 dni časa, potem je prav, da uporabljamo enak meter in si tudi mi vzamemo za svoj predlog toliko časa. Potem bi se morali sestati." Glede problema z enotnimi pogodbami pa je vnovič opozoril na memorandum, ki ga je sestavila delovna skupina združenja: Florjanič je ob tem še sporočil, da bo ZNPL pustilo nogometašem možnost, da se sami odločijo, in da jim ne bo grozilo, kot to počne Stefanovič.

 
 

Če si je on vzel 40 dni časa, potem je prav, da uporabljamo enak meter in si tudi mi vzamemo za svoj predlog toliko časa. Potem bi se morali sestati.

Branko Florjanič

 
Srečanji v Mariboru in Celju bosta
Kljub stavki slovenskih nogometašev bo tekma 1. kolu Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Koprom na sporedu po napovedanem razporedu, so sporočili iz mariborskega kluba. "NK Maribor je prevelik klub, da bi se kdo na ta način igral z njegovim ugledom. Organizator tekmovanja, Združenje klubov 1. SNL, tekmovalnega kola nima namena odpovedati ali prestaviti in v tem jih 100-odsotno podpiramo," so zapisali pri mariborskem prvoligašu ter še enkrat povabili vse ljubitelje nogometa na nedeljski obračun (18.00) v Ljudskem vrtu: "Vabimo vse ljubitelje nogometa v Mariboru in okolici, da skupaj na Mariboru podoben način odpremo sezono." Po Mariboru pa so tudi v celjskem prvoligašu Mik CM Celje napovedali, da bodo tekmo 1. kroga proti Rudarju odigrali. "Tekma v Celju bo," pravi športni direktor Simon Sešlar . Igralci so tako rekoč že pripravljeni na sobotni lokalni obračun s povratnikom med slovensko elito, velenjskim Rudarjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.