Šport > Nogomet
46 ogledov

Steguje prste po Messijevem rekordu

cristiano ronaldo EPA
Portugalec Cristiano Ronaldo je z dvema zadetkoma na povratni tekmi proti Galatasarayu število golov v letošnji sezoni Lige prvakov povišal na 11. Napadalec Real Madrida je samo še tri zadetke oddaljen od rekorda, ki si ga delijo José Altafini, Ruud Van Nistelrooy in Lionel Messi.

Ambicije Cristiana Ronalda, da bi postal najboljši nogometaš vseh časov, z leti ne pojenjajo, kar prvi zvezdnik madridskega Reala dokazuje v letošnji sezoni Lige prvakov. Portugalec se je med strelce v najelitnejšem nogometnem klubskem tekmovanju nazadnje vpisal na povratni četrtfinalni tekmi proti Galatasarayu, kjer je z dvema goloma Realu pomagal do uvrstitve med najboljše štiri ekipe v Evropi.

Ronaldo je v letošnji sezoni Lige prvakov dosegel že 11 zadetkov, kar ga uvršča na vrh lestvice - tudi pred večnega rivala Lionela Messija (8). Argentinec je eden izmed treh nogometašev, ki so v eni sezoni najbolj prestižnega nogometnega tekmovanja dosegli 14 zadetkov.

lionel messi | Avtor: EPA EPA
Messiju je to uspelo z Barcelono (2011/2012), z enakim dosežkom pa se lahko pohvalita še Nizozemec Ruud Van Nistelrooy z Manchester Unitedom (2002/2003) in Brazilec José Altafini z AC Milanom (1962/1963). Slednjemu je to uspelo na vsega devetih tekmah, saj so takrat v Ligi prvakov tekmovali samo prvaki posameznih držav, zato ni bilo skupinskega dela. Ronaldo bo imel še najmanj dve priložnosti, v primeru uvrstitve v finale pa tri, da izenači oziroma izboljša ta izjemni dosežek.

Ronaldo v Ligi prvakov v povprečju dosega nekaj več kot gol na dve tekmi in se na večni lestvici strelcev nahaja na šestem mestu. Letošnja sezona je zanj najbolj produktivna v karieri, saj je že izboljšal lanski dosežek (10 golov) in postavil nov rekord kluba, ki si ga je prej delil z Raúlom. Odkar se je pridružil Realu, je v 191 tekmah dosegel 194 golov - v povprečju več kot enega na tekmo, kar se v več kot stoletni zgodovini kluba še ni pripetilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.