Šport > Nogomet
4 ogledov

Stevanovič v Vitesse!

Dalibor Stevanovič bi znal kariero nadaljevati na Nizozemskem. Žurnal24 main
Nogometni reprezentant Dalibor Stevanovič se nahaja na Nizozemskem. Pridružil se je treningom Vitessa iz Arnhema, kjer bo, kot kaže, nadaljeval svojo kariero.
Dalibor Stevanovič bo, kot kaže, še drugič v sezoni menjal klub. Po neuspešni španski avanturi se ni najbolje znašel niti v Izraelu. Naslednja postaja bo, kot kaže, Nizozemska. Tamkajšnji prvoligaš Vitesse iz Arnhema se je namreč resno ogrel zanj. Stevanovič pa za zdaj Nizozemcem še ne more obljubiti zvestobe. Še vedno je pogodbeno vezan na svoj izraelski klub Maccabi iz Petah Tikve , kjer je igral zadnje štiri mesece. Stevanovič je bil z neto zaslužkom 300 tisoč evrov na sezono najdražji igralec v zgodovini kluba. Pričakovanj ni izpolnil in plačilo je začelo zamujati.

Stevanoviča si v pravem okolju želi tudi selektor Matjaž Kek. © Barbara Milavec

 
Stevanovičeve interese na Nizozemskem zastopa priznana agencija Gr8Soccer . Aleksandar Bursač , ki ureja Stevanovičev prestop, nam je povedal: "V Vitessu ga želijo, a pod pogojem, da pride brez odškodnine. Danes je v nogometu tako, da nihče več noče plačevati visokih odškodnin, če ne gre za preverjenega in dokazanega igralca. Dado je izjemen talent, vendar v zadnjih dveh letih ni imel sreče," pravi Bursač, ki mora v naslednjih dneh urediti razmerje našega reprezentanta z njegovim izraelskim klubom.

"Položaj moramo še rešiti v naslednjih dveh dneh. Z Izraelci je podpisal pogodbo do konca sezone, a obveznosti niso izpolnjevali. V naslednjih dneh bomo videli, kako razmišljajo v Petah Tikvi. Z Vitessom pa smo zelo blizu dogovora,"
nam je še povedal Bursač in dodal, da se za našega vezista zanimata še dva nizozemska prvoligaša. Kljub temu pa je ponudba iz Arnhema najbolj konkretna. Stevanovičeva plača v deželi tulipanov bo podobna izraelski.

 

Štiri leta trpljenja

Odkar je leta 2005 zapustil Domžale in se v zameno za debelo odškodnino preselil k Real Sociedadu, se je marsikaj spremenilo. Takrat enega najbolj nadarjenih igralcev v tem delu Evrope so zdelale poškodbe, pozneje pa ni več našel stare forme. Avanturi pri Alavesu in Maccabiju sta se izkazali za brco v temo.

Vitesse bi ga zastonj
Odgovore smo poiskali tudi v Arnhemu. Na naš klic se je odzval športni direktor Vitessa Marc van Hintum . "Stevanoviča želimo, za nas pa je najpomembneje, da pride brez odškodnine. To bo moral rešiti njegov zastopnik. V Izraelu niso redno plačevali. Upamo, da bo s Petah Tikvo razdrl pogodbo. Potrebujemo pa tak tip igralca," nam je povedal prvi operativec kluba, ki trenutno zaseda 15. mesto 18-članske nizozemske prve lige. Največ je torej odvisno od dogovorov med Stevanovičevim agentom in ljudmi iz Maccabija. Po naših informacijah so bili Izraelci izredno nezadovoljni z igrami našega nogometaša in se želijo njegove visoke plače čim prej rešiti. Dado potrebuje hitro rešitev, da bo ostal v Arnhemu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.