Šport > Nogomet
10 ogledov

Številke na strani Tottenhama

Tottenham bo brez Balea, ki je letos v Milanu Interju dal tri gole. (Foto: Reute Žurnal24 main
Številke so pred tekmo z Milanom na strani Tottenhama. Letos ni nobena druga ekipa dala več golov. Kar pa se tiče drugega današnjega para: Valencii ne gre proti Nemcem, Schalkeju ne proti Špancem.
Tottenham brez Balea, Raul adut Schalkeja. Več o obeh tekmah tukaj.

Številke na strani Tottenhama
AC Milan in Tottenham sta se doslej na evropskih tekmah pomerila le dvakrat in to daljnega leta 1972. Na prvi tekmi polfinala so Hotspurs zmagali z 2:1, na povratni v Milanu je bilo 1:1. Angleškega finala (proti Wolverhamptonu) ni mogel preprečiti niti legendarni Gianni Rivera, ki je bil na tisti drugi tekmi strelec z bele točke.

Tottenham letos prvič igra Ligo prvakov. Leta 1963, ko so prvič igrali takratni pokal pokalnih zmagovalcev, so postali prvaki. Tudi leta 1972 so v svoji prvi sezoni v pokalu Uefa osvojili lovoriko.

Milan v zadnjem obdobju na domačih tekmaj na San Siru v Ligi prvakov ne blesti. Njihova zmaga z 2:1 proti Auxerru je bila edina na zadnjih devetih domačih srečanjih. Osmina finala je bila za klub iz Lombardije zadnja stopnica v lanski sezoni in pred tremi leti. Lani so doma z 2:3 izgubili proti Manchester Unitedu, dve leti prej pa z 0:2 proti Arsenalu. Sta pa to edini dva poraza proti angleškim ekipam na 14 domačih tekmah Lige prvakov. V zadnjem obodbju niso pravi, saj so v Serie A zabeležili dva remija.

Z 18 zadetki je bil Tottenham najbolj učinkovita ekipa skupinskega dela Lige prvakov (na zadnjih petih tekmah so dali pet ali več golov). Najbolj nepozaben je seveda hat-trick Garetha Balea v Milanu proti Interju, a so vseeno izgubili s 3:4. Čeprav so na zadnjih štirih gostujočih tekmah zabili 10 zadetkov, niso zmagali. Po tisti tekmi leta 1972 so v Italiji igrali le še dvakrat: letos torej poraz z Interjem in dve leti nazaj poraz 0:2 v pokalu Uefa z Udinesejem.

Valencii ne gre proti Nemcem, Schalkeju ne proti Špancem
Valencia
in Schalke se bosta nocoj pomerila petič. Pred 14 leti sta se merila v četrtfinalu pokala Uefa: prvo tekmo so z 2:0 dobili nogometaši Schalkeja, na drugi je bilo 1:1. Pred štiri sezonami pa so bili tekmeci v skupinskem delu Lige prvakov: padel je en sam gol (na prvi tekmi je zadela Valencia).

Poraz Valencie z 0:1 proti Man Unitedu v rednem delu te sezone je bil njihov edini na evropskih tekmovanjih na zadnjih 15 srečanjih. A večinoma je šlo za tekme pokala Uefa, saj če štejemo le tekme Lige prvakov, so na Mestalli dobili le tri od zadnjih sedmih. Proti nemškim klubom že pet tekem ne poznajo slasti zmage. V zadnjem obdobju so v dobri formi, saj imajo v Primeri sedem zmag in dva remija (so na tretjem mestu).

Če bo David Albelda (ima težave s poškodbo) igral, bo to njegova 50. tekma v Ligi prvakov.

Glavno orožje Schalkeja bo nekdanji zvezdnik Reala, Raul. Z 69 zadetki v treh evropskih tekmovanjih je rekorder (prav v vsaki od zadnjih 14 sezon je v Ligi prvakov zadel). Letošnja gostujoča zmaga Schalkeja v Lizboni (2:1), je ena njihovih redkih v gosteh, saj na šestih prej niso dali niti enega gola. Ekipa iz Gelsenkirchna proti španskim klubom ne zadeva: na zadnjih devetih tekmah so dali le dva gola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.