Šport > Nogomet
26 ogledov

Štimac na FB objavil pesem Thompsona

Štimac Mandžukić Pletikosa Srna Ćorluka Hrvaška Srbija kvalifikacije za SP 2014 Slavko Midzor/PIXSELL
Hrvaški selektor Igor Štimac se je odločil še malce ogreti že tako razgreto ozračje pred kvalifikacijsko tekmo s Srbijo v Zagrebu. Štimac je vse navijače povabil na zadnji četrtkov trening "kockastih", na sredino novinarsko konferenco v hrvaški prestolnici pa je pripeljal vse reprezentante.

Hrvaški mediji so njegovo potezo označili za nekaj, kar se v zgodovini hrvaške reprezentance še ni zgodilo. Poleg tega, da je Igor Štimac dva dni pred veliko tekmo proti Srbiji na zadnji trening svoje ekipe povabil navijače, je na novinarsko konferenco v hotelu As pripeljal kar celotno reprezentanco.

"Želim vrniti navijačem za vso ljubezen, ki so nam jo izkazali. Imeli bomo odprt trening in dobrodošli bodo vsi, ki bodo želeli priti. 45 minut bomo imeli za fotografiranje, druženje ... Pridite v dresih, z zastavami in transparenti. Tu smo za vas," je dejal Štimac, ki je proti enemu od prisotnih srbskih novinarjev odigral tudi tekmo namiznega nogometa. Hrvaška (oziroma Štimac) je Srbijo (oziroma novinarja) premagala z 2:0.

Zaradi navijačev dolžni napasti

"Bolj ali manj je jasno, kdo bo igral, ampak pred nami sta še dva dneva vadbe, med katerima bi se lahko kaj spremenilo. Moram reči, da so me nasmejale teze, ki so se pojavile v dnevnih časopisih, češ da ima (Ivan) Perišić prednost pred (Nikom) Kranjčarjem. Resnica je nasprotna, ker mi vdi, ki smo vodili reprezentanco, vemo, koliko nam je Kranjčar pomemben in koliko golov nam je prinesel, ko je povsem pripravljen. Kranjčar je zdaj končno pripravljen, in če je tako, mora Perišić še veliko 'jahati', da bi ga ujel," je še dodal Štimac.

"Mi na tej tekmi nimamo pravice kalkulirati in modrovati, zaradi navijačev smo dolžni napasti od prve minute in iskati zmago. Zaradi takšnega pristopa nam rezultat morda ne bo šel na roko, ampak to je edini način, na katerega lahko igramo."

Na Facebooku objavil pesem Thompsona

Čeprav je Štimac skupaj s srbskim selektorjem Sinišo Mihajlovićem tedne pred tekmo porabil za zniževanje napetosti pred "večnim derbijem", se srbski mediji čudijo, zakaj je Štimac potem le nekaj ur po zadnjih miroljubnih besedah ("Pokažite ljubezen do Hrvaške, ne sovraštva do Srbije") na svojem Facebook profilu objavil pesem Marka Perkovića Thompsona, razvpitega pevca nacionalističnih pesmi in enega od junakov hrvaške osvobodilne vojne.

Marko Perković Thompson Tomislav Grdenić | Avtor: Pixsell Pixsell
"Na svojem Facebook profilu je objavil spot poznanega, zelo blago rečeno, glasbenika, ki Srbov nima preveč rad, Marka Perkovića Thompsona," prišejo na spletni strani tabloida Press (www.pressonline.rs). "Zraven je še dodal, da se bo v petek ta pesma slušala z zvočnikov na Maksimirju."

Srbi dodajajo, da je to jasna provokacija Štimca, saj je jasno, kakšno vlogo je imel Perković med vojno, ko so njegove domoljubne pesmi in ustaška ikonografija služila za navdih hrvaškemu narodu in vojski.

"Ko slišiš himno, se bori za Vukovar"

Štimac je na svojem profilu objavil njegovo pesem "Uvijek vjerni tebi", ki jo je pevec posnel posebej za druženja navijačev hrvaške reprezentance, katerih društvo sicer nosi ime "Uvijek vjerni". Srbe je še posebej zbodel del pesmi, ki pravi: "Ko slišiš himno, se bori za Vukovar."

Predvajanje Thompsonovih pesmi med tekmo s Srbijo ni izključil niti izvršni predsednik Hrvaške nogometne zveze (HNS) Damir Vrbanović, ki je dejal, da ne vidi razloga, zakaj bi v Zagrebu prekinjali tradicijo, saj se med tekmami reprezentance večkrat zavrti (med drugimi) tudi Thompsonova "Lijepa li si".

Hrvaška Srbija kvalifikacije za SP 2014 Zagreb | Avtor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.