Šport > Nogomet
0 ogledov

Štirje Bavarci v boj za naslov naj Evropejca

Ribery Schweinsteiger Luiz Gustavo Mandžukić Borussia Dortmund Bayern Liga prvak EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) je na seznam nominirancev za nagrado najboljšega igralca v Evropi za sezono 2012/13 uvrstila štiri člane Bayerna.

Thomas Müller, Franck Ribéry, Arjen Robben in Bastian Schweinsteiger predstavljajo skoraj polovico seznama desetih nogometašev, ki ga je Evropska nogometna zveza (Uefa) za izbor najboljšega igralca Evrope v zadnji sezoni objavila v torek.

Za razliko od lanske sezone, ko so trije končni nominiranci prihajali iz Real Madrida ali Barcelone, sta se med desetimi letos znašla le dva − zmagovalec iz leta 2011 Lionel Messi in Realov portugalski bombarder Cristiano Ronaldo.

Zmagovalec "v živo" iz Monte Carla

Edini Britanec med nominiranci je pričakovano Gareth Bale (Tottenham), angleško Premier League pa zastopa tudi nizozemski napadalec Robin van Persie (Manchester United). Finalist Lige prvakov Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) je prav tako med deseterico, kot tudi Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain).

Nagrado podeljuje komisija, ki jo sestavljajo novinarji iz vseh držav članic Uefe, ustanovili pa so jo leta 2011. Branilec naslova je vezist Barcelone Andrés Iniesta. Pri drugem glasovanju se bo seznam skrčil na končna tri imena, zmagovalec pa bo znan po glasovanju v živo 29. avgusta med žrebom Lige prvakov v Monte Carlu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.