Šport > Nogomet
19 ogledov

Štirje derbiji v enem mesecu: žreb združil rivala

Mendy Fink Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Nino Verdnik
Nogometna zveza Slovenije je danes v Ljubljani izžrebala polfinalna para pokala Slovenije. Žreb je namenil večni derbi med Mariborom in Olimpijo, v drugem paru pa sta Rudar Velenje in Gorica.

Prvi tekmi bosta 26. marca, povratni pa 2. aprila. Nogometaši Maribora in Olimpije bodo prestavljeni ligaški derbi v Stožicah odigrali tudi 2. marca, ko se bodo vijoličasti vrnili z gostovanja v Sevilli, kjer bodo odigrali povratno tekmo šestnajstine finala Evropske lige. Še en večni derbi bo v Prvi ligi Telekom Slovenije na sporedu 15. marca.

"Glede na to, kako velika je Slovenija in da so ostale le še štiri ekipe v polfinalu pokala, je žreb pač prinesel svoje. Dejstvo je, da je naš cilj osvojiti pokal. Torej, moramo se dobro pripraviti, poskušati premagati vse in znova osvojiti pokalno lovoriko," je po žrebu povedal Bojan Ban, direktor branilcev naslova.

"Imamo zelo kakovostno zasedbo. V žrebu lahko dobiš kogarkoli, mi se bomo pripravili na vse tekmece. Najprej bomo skušali priti v finale, nato pa, če se bo dalo, osvojiti pokal. Mislim, da kakovost imamo. Maribor je tista ekipa, ki je pred vsemi v slovenskem prvenstvu. Ampak ne prehitevajmo. Rudar je odlična ekipa z odličnimi posamezniki, razmišljati o tem, da smo že v finalu, bi bilo napačno. Treba je iti iz tekme v tekmo. Upam, da bomo uspešni," pa je povedal Robert Vrtovec, predsednik Gorice.

Pokal Slovenije, polfinale, para:

Maribor – Olimpija Ljubljana
Rudar Velenje – Gorica

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.